1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Arabische keuken
  5. Heerlijke zelfgemaakte hummus (zonder tahin)

Heerlijke zelfgemaakte hummus (zonder tahin)

Door: EvelienT01

  • Arabisch, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 29-03-2015

Ingrediënten 4 personen


1 blik kikkererwten€
30g sesamzaad
€Een halve citroen€
1 flinke teen knoflook€
Een scheutje olijfolie
€Komijnzaad
Peper€
Zout



Tahin is niet overal verkrijgbaar, maar deze humus is met de sesamzaadjes net zo lekker. Heb je wel tahin gevonden kan je de sesamzaadjes vervangen. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Giet de kikkererwten af, bewaar eventueel iets van het vocht om de hummus later smeuïger te maken.
2. Doe de sesamzaadjes in een droge koekenpan en rooster ze goudbruin. Blijf hier bij, anders verbranden ze gemakkelijk!
3. Pers de teen knoflook bij de kikkererwten. Knijp sap uit een halve citroen erbij, let erop dat er geen pitjes meekomen. Voeg ook wat komijnzaad, peper en zout toe.
4. Doe de geroosterde sesamzaadjes in een kom of vijzel met een klein scheutje olijfolie en plet ze. Heb je geen vijzel, gebruik dan een lepel om de zaden te pletten. De zaadjes hoeven niet helemaal fijn, als ze een beetje gekneusd zijn is het voldoende, ze geven dan al meer smaak af. Doe ze bij het mengsel.
5. Pak vervolgens je staafmixer of keukenmachine erbij en mixen maar! Zorg dat alle kikkererwten fijn zijn en dat alles goed door elkaar is gemengde. Als je de hummus smeuïger wilt hebben, dan kun je wat van het kikkererwtenvocht bijvoegen.

Serveertip

Voeg eventueel wat tijm toe, verrassend lekker.
Bestrooi eventueel met wat paprikapoeder bij het serveren, dat ziet er erg leuk uit.

Bron

.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van EvelienT01
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top