1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Irish Coffee van kreeft

Irish Coffee van kreeft

Door: hans3333

  • Wereld, Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 29-03-2015

Ingrediënten 4 personen


8 dl kreeftenbisque
2 dl room
tabasco
Worcester saus
cognac
potje zalm eitjes
4 grote gamba,s gekookt met staart


Verder heb je nodig


Sifon
trechter ( schenk wat makkelijker in je sifon )
staafmixer

Irish Coffee van kreeft
Irish Coffee van kreeft

Iedereen aan de spuit!
dat klinkt heel erg amsterdams 1975 zeedijkachtig , maar dat bedoel ik dus niet.
dankzij mijn buurvrouw, even ( moet er zelf nog steeds 1 kopen ) inderdaad zo,n slagroomspuit, kidde, sifon geleend.
espuma,s maken is zooo 2015

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de helft van de kreeftenbisque met de helft van de slagroom.
voeg peper, zout, enkele druppeltjes Tabasco en Worcester saus toe.
In de slagroomspuit gieten met behulp van de trechter.
1 capsule en 2 uur laten koelen in de koelkast.
Verwarm de andere helft van de bisque en de room ook met peper, zout, Tabasco en Worcester en nog een scheutje cognac.
Dien op in een wijnglas of mooie whisky tumbler met onderin de warme soep en spuit bovenaan de espuma van kreeft .
maak een sneetje in de breedte aan de bovenkant van de gamba, en klem aan de buitenkant van het glas.
garneer de espuma met wat zalmeitjes.

Bron

Http://www.wezooz.be/video-recepten/espuma-kreeftenbisque , foto eigen bewerking van video.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top