Kip Tikka Masala

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-03-2015
  • Kip Tikka Masala

    Kip Tikka Masala

    Kip Tikka Masala

Dit recept is een aangepaste kopie van een bestaand recept op Smulweb. Ik heb hem alleen wat leesbaarder gemaakt en wat kleine details aangepast, naar eigen inzicht en smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 tenen knoflook
7,5 cm gemberwortel
2 of 3 Spaanse pepers
Arachideolie
1 el mosterdzaad
1 el paprikapoeder
2 tl gemalen komijn
2 tl gemalen koriander
3 el garam masala
200 ml yoghurt
800 gr ontbeende kippedijen, in grove stukken gesneden
1 el ghee of boter
2 middelgrote uien, dun gesneden
2 el tomatenpuree
handje gemalen cashewnoten of amandelen
zeezout
1 dl kokosmelk
handvol verse koriander
het sap van 1 tot 2 limoenen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2 grote koekenpannen, spatel, eventueel hakmolen.

Bereidingswijze

Snij de knoflook, gember en Spaanse pepers (met of zonder zaadjes) zo fijn mogelijk en meng ze in een kom. (In een hakmolen werkt ook prima. )

Verhit in een ruime koekenpan een flinke scheut van de olie en doe de mosterdzaadjes erbij. Wanneer deze beginnen te ploppen, mag de warmtebron uit en kan de paprikapoeder, komijn, gemalen koriander, 2 eetlepels van de garam masala en het knoflook- en gembermengsel erbij. Meng dit goed door met een spatel.

Doe de helft van dit mengsel in een kom, roer de yoghurt erdoor en doe de stukken kip erbij. Roer dit door en laat de kip minimaal een halfuur marineren in de koelkast. Zet de andere helft van het mengsel even apart.

Laat de ghee/boter smelten in de pan van de mosterdzaadjes en laat op een laag vuur de gesneden ui en de andere helft van het kruidenmengsel 15 minuten zachtjes bakken. Doe de tomatenpuree en de gemalen noten erbij en bak deze even een paar minuten mee. Giet een halve liter water met een halve theelepel zout in de pan en roer alles goed door. Laat het zachtjes pruttelen tot saus is ingekookt tot een mooie saus. Haal de saus van de warmtebron en zet hem even opzij.

Bak de stukken gemarineerde kip beetje voor beetje op een hoog vuur gaar. Warm de saus op en roer de kokosmelk en de 3e lepel garam masala erdoor. Zodra de saus kookt haal je hem van het vuur en kunnen de gebakken stukken kip erbij. Roer hem nog eenmaal door.

Bestrooi de curry voor het serveren met de gehakte koriander en besprenkel met het limoensap.

Bron

Http://www.smulweb.nl/recepten/1100674/Kip-tikka-masala

Serveertip

Eten met basmatirijst en een Indiaas groentegerecht/-curry.

Laatste reacties

Riniblan avatar
Riniblan 30-09-2015

@PietjeBoes: Leuk! Ik heb hem bewaard. Ga ik de volgende keer proberen! :)

PietjeBoes avatar
PietjeBoes 30-09-2015

Heerlijk recept goed te combineren met deze groente-curry: http://www.smulweb.nl/recepten/1435447/Groente-curry

Riniblan avatar
Riniblan 24-04-2015

Bedankt voor het compliment! :)

ger1958 avatar
ger1958 24-04-2015

Dit vind ik een eerlijk geschreven recept met eigen ervaring !! Bravo !!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten