Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Gehaktstaaf of picanto

Gehaktstaaf of picanto

Door: gonnie_lemmens

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 27-03-2015

Ingrediënten 6 personen


Ingrediënten
350 gr half om half gehaktstaaf
Paneermeel
Frikandelkruide
3 theelepels zwarte peper
1 theelepels komijnpoeder
1 theelepel korianderpoeder
1/2 theelepel kruidnagelpoeder
2 theelepels geel mosterdpoeder
1/4 theelepel nootmuskaatpoeder
1/2 theelepel cayennepeper

1 eetlepel Zout
4 eetlepels ketjap manis
1 ei
1 grote ui
1 kwart paprika
1 theelepeltje sambal maar dat is alleen maar als je er van houd kun je ook weg laten


Verder heb je nodig


Benodigheden
keukenmachine
ketel
folie


Ik kreeg het idee in de winkel zag ze liggen en dacht dat moet je ook zelf kunnen maken en naar diverse missers is het gelukt het is wel veel werk maar je kunt de smaak aanpassen naar eigen inzicht

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereidingswijze
Je kan het gehakt wat fijner malen maar is niet noodzakelijk wel moet je de ui en paprika helemaal verpulveren tot pap
Meng de kruiden met het zout maar let op met zout het is snel te veel
Meng alles goed door elkaar behalve het paneermeel ei kun je ook vervangen door koud water dan wordt het niet zo nat en kun je met minder paneermeel voeg op het laatst het paneermeel toe maak het niet te droog het moet vochtig blijven.
Dek de schaal af en laat het geheel 30 minuten in de koelkast staan dan wordt het koud en werkt het pretiger.
Verdeel het in gelijke hoeveelheden van maximaal 125 gr minimaal 100 gr rol er worsten van 10 a 12 cm lang pak plasticfolie en rol de worst strak in de folie zodat het een goed vaste rol wordt knoop de uiteinde van de folie dicht zo strak mogelijk doe dit met allemaal.
Breng een ketel met water tegen de kook niet koken laat de worstjes in de folie er in zakken en laat ze er 15 minuten in liggen haal ze er dan uit maar ben voorzichtig zijn erg heet leg ze op een bord of plaat laat ze even koelen en haal dan de folie er af en laat ze koud worden als ze koud zijn dan kun je ze invriezen of frituren.

Serveertip

Tip
Wees voorzichtig met zout
Je kunt zo ook frikandellen met folie gaat dat ook redelijk gemakkelijk alleen moet alles veel fijner zijn.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gonnie_lemmens
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top