Marokkaanse zoete broodjes

  • Marokkaans, Brood
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 26-03-2015
  • Marokkaanse zoete broodjes

    Marokkaanse zoete broodjes

    Marokkaanse zoete broodjes

Dit moet je geproefd hebben.
Zo lekker !

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 kopjes bloem
1/2 kopje suiker
2 eetlepels sesamzaad
1 eetlepel anijszaad
1 1/2 eetlepel droge gist
1/4 kopje melk
3 eetlepels boter
2 eieren
Een snufje zout
1 eetlepel van oranjebloesem water
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verdun het droge gist met wat warm water.

Meng alle droge ingrediënten samen: bloem, suiker, sesamzaad, anijszaad en snufje zout.

Voeg de rest van de ingrediënten aan de droge mengsel: melk, de gesmolten boter, oranjebloesem water, droge gist, en 1 ei.
Meng alle ingrediënten goed en start om het deeg te kneden.

NB - Als u handmatig het kneden van het deeg, strooi bloem op uw werkplek en kneed het deeg in snelle bewegingen gedurende 10 minuten.
Let op: houd het toevoegen van de bloem beetje bij beetje tot het deeg niet meer plakt, en het resultaat is een zacht en kneedbaar deeg.

Als u het kneden van het deeg met een kneedmachine, kneed het deeg automatisch gedurende 5 minuten.
Dan bestrooi bloem op uw werkplek en kneed het met de hand voor 1-2 minuten, terwijl beregening bloem tot het niet plakkerig meer is.

Dek het deeg af met een schone doek en laat het rusten op een warme plaats gedurende 1 uur.

Na een uur, maken kleine balletjes met het deeg (ter grootte van een groot ei) en druk ze een beetje plat.
Leg de balletjes deeg in een bakblik bekleed met bakpapier.
Dek het deeg af met een schone doek en laat het rusten op een warme plaats voor nog een 1 uur.

De laatste stap voor het bakken van het brood is om hun oppervlak te poetsen met het tweede ei en versier ze met sesamzaadjes.

Verwarm de oven voor op 175 graden en bak het brood 30-40 minuten of tot ze goudbruin zijn.

Bron

Met dank aan cookingwithalia.com

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten