Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Brownies: snel, eenvoudig en suikervrij, met honing

Brownies: snel, eenvoudig en suikervrij, met honing

Door: flexjoly

  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 25-03-2015

Ingrediënten 4 personen


250 gr (boeren) roomboter
250 gr honing (meer/minder mag ook)
50gr cacao poeder (meer mag)
125gr bloem
5 eieren
kleine theelepel zout


Verder heb je nodig


Weegschaal
melkpannetje
grote kom
garde
bakblik (ik gebruik ronde taartvorm)
bakpapier

Heerlijke suikervrije brownies
Heerlijke suikervrije brownies

Ze zijn heerlijk en maar niet zo mierzoet. Van vrienden horen we dat ze helemaal niet merken dat er geen suiker in zit..... 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 a 180 graden
- Doe de boter in het melkpannetje en laat het smelten op laag vuur
- Doe onderwijl de eieren en het zout in de kom en klop flink tot het schuimt
- Klop de honing door de eieren
- Haal de gesmolten boter van het vuur
- Voeg de cacao al roerend toe aan de boter; roer totdat er geen klontjes meer zijn
- Voeg het cacao-mengsel voorzichtig en al roerend toe aan de eieren
- Roer vervolgens de bloem er voorzichtig doorheen; roeren totdat er geen klontjes meer zijn.

- Leg bakpapier in het bakblik of boter een springvorm
- Giet het mengsel in het bakblik
Bak het geheel ca 20 op 165 graden (lager dus dan het voorverwarmen!)

Haal de cake er warm (en nog wat nat) uit.
Snij het in het bakblik in kleine stukjes van ca. 3 cm (het is vrij machtig)
Laat het afkoelen in het bakblik.

NB. Recept gewijzigd per dec. 2015. Was eerst op 150g boter gebaseerd. Met 250gr in een taartvorm krijg je een laag van ca. 2cm. De brownie kan dan wat smeuiger blijven en dus veel lekkerder.

Serveertip

Voor de bloem gebruiken wij tarwebloem van de molen die voor broodbakken gebruikt wordt.

NB. Op de foto zijn ze in grotere stukken gesneden, maar dat doe ik nu niet meer

Bron

Http://www.marinasbakery.nl/recepten/recepten-zoet/brownies/snelle-brownies-van-donna-hay/



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van flexjoly
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top