Kip met courgette en ras-el-hanout van Onno

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-03-2015
  • Kip met courgette en ras-el-hanout van Onno

    Kip met courgette en ras-el-hanout van Onno

    Kip met courgette en ras-el-hanout van Onno

Ik had nog courgette en drumsticks liggen en wilde daar iets lekkers mee maken.
Bij het bladeren in één van mijn kookboeken kwam ik dit recept tegen.
Ik heb het recept iets aangepast.
Goed voor te bereiden, weinig werk en lekker!
N.B.
In het originele recept worden kipkarbonades gebruikt en wordt de schil van de courgette in repen gesneden en achteraf in dunne linten over het gerecht gestrooid.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 courgette (in kleine blokjes gesneden)
4 - 5 kip drumsticks
paar eetlepels ras-el-hanout
zout
1 ui (gepeld en gesnipperd)
2 teentjes knoflook (gesnipperd)
3 plakken citroen
plm. 3 eetlepels olijfolie
1/8 liter zure room
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal

Bereidingswijze

Wrijf de kip in met zout en ras-el-hanout.
Leg de kip met de uisnippers, knoflook en citroen in een ovenschaal.
Sprenkel er plm. 3 eetlepels olijfolie over.
Zet de ovenwarmte op 180 graden.
Zet de ovenschaal met de kip in het midden van de oven (hoeft niet voorverwarmd te worden).
Bak de kip plm. 20 minuten, draai de kip daarna om en bak nog eens 10 - 20 minuten (afhankelijk van de dikte van de kip)
Voeg nu de courgetteblokjes toe en bak nog plm.10 minuten.
Roer nog wat ras-el-hanout door de zure room.
Verdeel de zure room over de kip.

Bron

100x Onno Kleyn: een bundel vol kookgeluk

Serveertip

Lekker met rijst (ik heb tomatenrijst erbij geserveerd)
De ras-el-hanout kun je ook zelf maken.
Kijk bij het recept van deonart:
Ras-el-hanout-zelf-maken

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 01-09-2016

Goed idee Jesse.Neem ik van je mee. Leuk om te horen dat het zo goed heeft gesmaakt. Bedankt ook Laura.

ArualB avatar
ArualB 01-09-2016

Neem ik mee, dank je wel.

jesse52 avatar
jesse52 31-08-2016

Vanavond gemaakt, alleen heb ik het in de combi-oven gedaan, +/- 40 min totaal en dan zo gaar als .....? 25 dan de andere kant nog eens 15 min. ik had kippenpoten met karbonadestuk eraan. Alleen de geur uit de oven was al geweldig. Recept houd ik erin, oja nog een tip, ik had de ras-el-hanout en zout met water een papje (yoghurtdikte) gemaakt en daar de kip mee ingewreven en een uurtje gemarineerd. Kruiden zijn zo gemakkelijker in te smeren.

conpom avatar
conpom 29-03-2015

Hoi Petra, we hebben vanavond genoten van dit recept! Alleen heb ik in plaats van drumsticks weer kippedijen genomen. We houden het er in!

pwiggers avatar
pwiggers 28-03-2015

Leuk hoor Deon. Vind het super van je.

deonart avatar
deonart 26-03-2015

Met een paar handelingen heb je zo een kruidenmix aan elkaar gefrutsel, is een kwestie de ingrediënten in huis hebben, dan kunt je werkelijk een wereld van kruiden en specerijen mixen maken van alle wereld keukens die je maar kan bedenken, cajun, bbq, tandoori enz. enz. enz... allemaal volgens eigen smaak voorkeuren

riawes avatar
riawes 26-03-2015

Goeie combi Petra met de ras-el-hanout van Deon. Morgen komt het op tafel. groet van Ria

pwiggers avatar
pwiggers 26-03-2015

Je hebt gelijk Cecile. Daarom heb ik bij het recept ook een link gemaakt naar de Ras-el-hanout van Deon.

Cecileg avatar
Cecileg 26-03-2015

Een van afgelopen weken was er een programa op de tv waarin men op zoek ging naar specerijen. Daarin werd duidelijk dat Jonnie zijn mixen veel te duur laat betalen. Daarom heb ik meer op met mixen van Deon of van anderen van smulweb dan van Jonnie. Lieve groet Cecile

pwiggers avatar
pwiggers 26-03-2015

Deon het was heerlijk. De ras-el-hanout van Jonnie gebruikt, maar volgende keer de jouwe. Ik heb een link gemaakt naar jouw recept. Grt. Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten