Kleine spinazietaartjes met ei
- Internationaal, Lunch/Brunch
- 20-30 min.
Ik zag een plaatje van deze spinazietaartjes in een reclamefolder.
Vond dit er echt leuk uitzien en het leek me erg lekker.
Ik ben toen zelf aan het experimenteren gegaan.
Echt een lekker en leuk lunch/brunchgerecht voor de Pasen.
Ingrediënten 4 recipe.people
4 plakjes diepvries bladerdeeg50 gram geraspte belegen kaas
1 sjalotje (gepeld en gesnipperd)
peper, zout, nootmuskaat
druppel maggi-aroma
plm. 200 gram (dievries) bladspinazie
1/2 eetlepel roomboter
4 eieren
2 eetlepels crème fraiche
Benodigdheden
Muffinvormpannetje voor de spinazie
Bereidingswijze
Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
Ontdooi de spinazie / maak de verse spinazie schoon.
Verhit de boter (of olie ) in het pannetje.
Bak hierin het sjalotje glazig.
Voeg de spinazie toe en (roer)-bak de spinazie tot beetgaar.
Maak op smaak met peper, zout, nootmuskaat en een druppel maggi-aroma. Laat afkoelen.
Roer de crème friache door de spinazie.
Vet de muffinvormpjes in of bekleed ze met bakpapier.
Bekleed de vormpjes met het bladerdeeg.
Bestrooi met geraspte kaas (vooral de bodem).
Verdeel de spinazie in de holtes van het bladerdeeg.
Splits de eieren. Leg in elke spinazieholte een eidooier met een klein beetje eiwit eromheen.
Bestrooi met peper, zout en geraspte kaas.
Bak de taartjes plm. 15 - 20 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven.
Bron
Van een foto uit een reclmefolder van een supermarkt
Serveertip
Heerlijk lunch/brunch-gerecht, maar ook een leuk voorgerecht met Pasen.