Kebab met couscous

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-03-2015
  • Kebab met couscous

    Kebab met couscous

    Kebab met couscous

Door de verse koriander,munt en de geurige specerijen krijgt deze kebab een heerlijke volle smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g rundergehakt, 1 ei,losgeklopt, 2 uien,gwsnippwed, 1 bosje koriander,fijngehakt, 1 bosje munt, fijngehakt, 1 theel. kaneelpoeder of iets meer vind ik erg lekker, 1 theel. komijnpoeder(djinten), 1/2 theel. paprikapoeder, 250 g couscous,
4 eetl. olijfolie, 2 teentjes knoflook,fijngehakt, 3-4 cm gemberwortel, geschild en geraspt, 1 rode peper,zonder zaadjes,fijngehakt, 1 limoen in partjes.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kneed het gehakt met het ei, komijn, kaneel en paprikapoeder, de helft van de ui, helft van de koriander, munt.
Vorm er langere rolletjes van of rondjes en leg ze 15 min. in de koelkast.
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de helft van de olie en bak hierin de kebab rondom bruin en gaar.
Verhit de rest van de olie, fruit hierin de rest van de ui, knoflook, gember en rode peper 2-3 min.
Schep de couscous en de overige koriander en munt erdoor.
Serveer de kebab op de couscous en garneer met partjes limoen.

Bron

Tijdschrift.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten