Paprika met saucijzen/gehaktballetjes eenpansgerecht

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 25-03-2015
  • Paprika met saucijzen/gehaktballetjes eenpansgerecht

    Paprika met saucijzen/gehaktballetjes eenpansgerecht

    Paprika met saucijzen/gehaktballetjes eenpansgerecht

  • Paprika met saucijzen/gehaktballetjes eenpansgerecht

    Paprika met saucijzen/gehaktballetjes eenpansgerecht

    Paprika met saucijzen/gehaktballetjes eenpansgerecht

  • Paprika met saucijzen/gehaktballetjes eenpansgerecht

    Paprika met saucijzen/gehaktballetjes eenpansgerecht

    Paprika met saucijzen/gehaktballetjes eenpansgerecht

  • Paprika met saucijzen/gehaktballetjes eenpansgerecht

    Paprika met saucijzen/gehaktballetjes eenpansgerecht

    Paprika met saucijzen/gehaktballetjes eenpansgerecht

  • Paprika met saucijzen/gehaktballetjes eenpansgerecht

    Paprika met saucijzen/gehaktballetjes eenpansgerecht

    Paprika met saucijzen/gehaktballetjes eenpansgerecht

  • Paprika met saucijzen/gehaktballetjes eenpansgerecht

    Paprika met saucijzen/gehaktballetjes eenpansgerecht

    Paprika met saucijzen/gehaktballetjes eenpansgerecht

Een eenvoudig gerecht met weinig ingrediënten en toch heel lekker. Met veel vocht word het als soep geserveerd en met weinig vocht als gerecht met bijgerechten zoals gekookte aardappelen, pasta of rijst.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Zelfgemaakte Saucijzen
als je worst zelf maken een hele gedoe vindt, kunt je ook gehaktballetjes van gehakt maken..

voor worst of gehaktballetjes
500 g rundergehakt of lamsgehakt
1 t Madeira
1 t Worcestersaus
1 t korianderpoeder
1/4 t marjoraan
1/4 t gedroogde salie
1/8 t tijm
mespunt nootmuskaat
mespunt kruidnagelpoeder
gemalen zeezout
gemalen witte peper

Meng alle ingrediënten door gehakt en stop dit in varkensdarm of draai er ballen van, maar dan meng je ook nog een ei erdoor.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voor eenpansgerecht
500 g zelfgemaakte worstjes of gehaktballen of een combinatie van beiden
3 e olijfolie
2 uien, in dunne halve ringen
2-3 teentjes knoflook, fijn
4 paprikas, in groter stukjes
1 t gedroogde oregano
1 t gedroogde salie
1/4 t gedroogde tijm
250 g tomaten uit blik, in stukjes
100 ml rode wijn
zout
peper


1. Bak saucijzen bruin in olijfolie en haal uit pan. Laat ze wat afkoelen en snijd ze erna in stukjes. (dikke plakjes)
2. Fruit uien, knoflook en paprikareepjes even samen in olie voor zo 5-10 min.
3. Voeg tomaten en oregano, salie en tijm toe en blus geheel af met rode wijn.
4. Breng op smaak met zout en peper en laat voor één uur sudderen op zacht vuur. Voeg iets water toe indien nodig.
5. Meng salie vlak voor serveren door gerecht.

Bron

Smaakontwikkelaar

Serveertip

Variatie: doen spekjes erdoor en/of blokjes aardappel. Champignons zou ook passen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten