Malse gevulde Italiaanse varkenshaas van Jamie

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-03-2015
  • Malse gevulde Italiaanse varkenshaas van Jamie

    Malse gevulde Italiaanse varkenshaas van Jamie

    Malse gevulde Italiaanse varkenshaas van Jamie

Een lekker gevuld varkenshaasje is een smaaksensatie, maar dit is een feestje in de mond. Paastip voor een lekker begin van de lente.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 flink bosje basilicum, steeltjes gehakt, blaadjes heel
70 g parmezaan, geraspt
50 g pijnboompitten, geroosterd
140 g zongedroogde tomaten
olijfolie
1 varkenshaas van 500 gr
10 plakjes parmaham
vers gemalen zwarte peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadslede, plank, cocktailprikkers

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Mix in een keukenmachine de basilicumsteeltjes, parmezaan, pijnboompitten en tomaten met 3 el olie en zwarte peper. Maak een insnede van een derde over de lengte van de varkenshaas en leg hem open. Sla de varkenshaas met een deegroller platter tussen 2 vellen vershoudfolie. Leg de plakjes ham op een houten plank, elkaar iets overlappend, en leg het vlees erop, zonder de vershoudfolie. Rangschik de basilicumblaadjes over het midden van het vlees en verdeel daarover het mengsel uit de keukenmachine. Rol het vlees op met de vulling erin; de buitenkant is bedekt met ham. Zet vast met cocktailprikkers. Leg de rol in een braadslee, besprenkel met olie en bestrooi met zwarte peper. Zout is niet nodig want parmaham en de kaas zijn zout genoeg. Bak de varkenshaas circa 30 minuten in de oven. Hij is gaar wanneer een vleespen die je erin steekt er heet weer uitkomt.

Bron

Jamie Oliver

Serveertip

Lekker met gebakken kriel, gewokte broccoli, baby spinazie, asperges of andere groente.

Laatste reacties

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 01-08-2016

Gisteren gemaakt voor een koudbuffet en dus ook koud geserveerd en het was heerlijk. Bedankt .. Margrit

ArualB avatar
ArualB 27-03-2015

En deze lijkt me ook om te smullen!! Ook meegenomen!

Cecileg avatar
Cecileg 27-03-2015

Alex bedankt voor het op Smulweb zetten van dit recept. Het was heerlijk al heb ik zelf nog iets veranderd. Ja dat gaat zo gemakkelijk dat ik nu niet meer weet wat ik veranderd heb. Lieve groet Cecile

hermien_kg avatar
hermien_kg 25-03-2015

Dat ziet er heerlijk uit. Ik ga het gauw uitproberen. Ook de variant van Cecileg (met kip i.p.v. vlees) lijkt me de moeite waard. Bedankt voor het recept en groetjes, Hermien

Cecileg avatar
Cecileg 25-03-2015

Heerlijk Alex, dit staat vandaag hier op het menu! Maar dan met kip ipv van varkensvlees. Lieve groet Cecile

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten