vruchten amandel cake

  • Biologisch, Banket
  • 10-20 min.
  • vruchten amandel cake

    Vruchten amandel cake

    Vruchten amandel cake

  • vruchten amandel cake

    Vruchten amandel cake

    Vruchten amandel cake

Ik eet geen geraffineerde suikers meer maar ben wel gek op lekkere dingen. De recepten welke ik lekker vind deel ik graag!
glutenvrij, vrij van geraffineerde suikers, lactosevrij

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g amandelmeel
1 el kaneel of speculaaskruiden (of half om half)
1/2 tl zuiveringszout (baking soda)
1 tl zeezout
1 appel of peer in stukjes (of half om half)
100 g gedroogde abrikozen in stukjes
100 g. gedroogde pruimen zonder pit in stukjes
4 eieren
1 el honing of agavesiroop
50-75 ml water
evt. 50 g. walnoten of pecannoten
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 738,33 kcal
Koolhydraten 42,86 g
Eiwitten 24,33 g
Vetten 48,33 g
Benodigdheden
beslagkom
spatel
cakeblik
bakpapier
oven

Bereidingswijze

verwarm de oven voor op 170 graden.
meng de droge ingredienten.
meng de blokjes appel en/of peer , abrikozen en pruimen door het meelmengsel.
klop de eieren met de honing en meng door het meel vruchten mengsel.
giet er zo veel water bij tot er een smeuïg beslag ontstaat.
vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier.
giet het beslag in de vorm en bak de cake 40-50 minuten in de voorverwarmde oven.

Bron

Yvette's recepten uit de Libelle

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

buiaukje avatar
buiaukje

Doorsturen

Home Recepten