vruchten amandel cake
- Biologisch, Banket
- 10-20 min.
Ik eet geen geraffineerde suikers meer maar ben wel gek op lekkere dingen. De recepten welke ik lekker vind deel ik graag!
glutenvrij, vrij van geraffineerde suikers, lactosevrij
Ingrediënten 4 personen
250 g amandelmeel1 el kaneel of speculaaskruiden (of half om half)
1/2 tl zuiveringszout (baking soda)
1 tl zeezout
1 appel of peer in stukjes (of half om half)
100 g gedroogde abrikozen in stukjes
100 g. gedroogde pruimen zonder pit in stukjes
4 eieren
1 el honing of agavesiroop
50-75 ml water
evt. 50 g. walnoten of pecannoten
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 738,33 kcal |
Koolhydraten | 42,86 g |
Eiwitten | 24,33 g |
Vetten | 48,33 g |
Benodigdheden
beslagkomspatel
cakeblik
bakpapier
oven
Bereidingswijze
verwarm de oven voor op 170 graden.
meng de droge ingredienten.
meng de blokjes appel en/of peer , abrikozen en pruimen door het meelmengsel.
klop de eieren met de honing en meng door het meel vruchten mengsel.
giet er zo veel water bij tot er een smeuïg beslag ontstaat.
vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier.
giet het beslag in de vorm en bak de cake 40-50 minuten in de voorverwarmde oven.
Bron
Yvette's recepten uit de Libelle