1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

Door: deonart

  • Multi-cultureel, Lunch/Brunch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 23-03-2015

Ingrediënten 6 personen


1 kg schouderkarbonades of schouderlappen (een aaneen stuk schouder is het beste)

marinade
2 t zeezout
1/4 t grof gemalen zwarte peper
2 laurierbladeren, verscheurd
1/4 t gedroogde rozemarijn
3 geneusde jenever bessen
2 teentjes knoflook, gekneusd
1/4 t tijm
1/4 t venkelzaad
1/4 t anijszaad
1 t gedroogde salie
1/4 t nootmuskaat

Marineer schouderlappen voor tenminste 24-48 uur terwijl je het af en toe doormengen.

1. Doen vlees in een ovenschaal die met aluminiumfolie is bekleed en verdeel daarover 1 ui in halve ringen.
2. Vouw overige folie over vlees en dek goed af met folie.
3. Bak het vlees voor 3 uur bij 140*C tot boterzacht.
4. Zet de braadslee nog 30 min. zonder folie in de oven en keer het vlees af en toe om. Schep het vlees uit het stoofvocht en laat afkoelen.
5. Pluk het vlees in draadjes uit elkaar met behulp van twee vorken.
6. Rooster het brood even heel kort in een koekenpan (of gebruik een broodrooster).
7. Bak vlees even aan in beetje olie tot warm en beleg brood met pulled pork.
8. Daarop komt plakken augurken en smeer een dot mierikswortelsaus erover.
8. Doen bovenste helft van broodje erop.


Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)
Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)
Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

marineer het vlees

marineer het vlees
Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

doen vlees in ovenschaal en verdeel uien erover

doen vlees in ovenschaal en verdeel uien erover
Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

haal vlees uit kookvocht en bak verder tot krokant

haal vlees uit kookvocht en bak verder tot krokant
Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)
Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)
Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

trek vlees met 2 vorken uit elkaar

trek vlees met 2 vorken uit elkaar
Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

bak broodjes in koekenpan

bak broodjes in koekenpan
Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

bak het vlees in beetje olie tot goed warm

bak het vlees in beetje olie tot goed warm
Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

beleg broodje met vlees en mierikswortel

beleg broodje met vlees en mierikswortel
Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)
Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)
Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

avocado tomatensalade

avocado tomatensalade
Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

mierikswortel

mierikswortel


Deze menu is wel tijdrovend, maar als je toch thuis bent is dit weinig moeiten. De oven doet het werk.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Mierikswortelsaus
mierikswortel uit een potje (weinig, is scherp en snel overheersend)
slagroom
kruidenroomkaas
gemalen zeezout
witte peper

Meng alle ingrediënten tot een gladde dikke saus.

Salade met tomaat en avocado (voor 2 personen)

Super lekker!

salade
1 tomaat, in plakken
1 avocado, in plakken
1/2 kleine rode ui, fijn
peterselie voor garnering

dressing
1 e mosterd edik
3 e Terra Creta olijfolie
zeezout
gemalen zwarte peper
mespunt gemalen komijn

1. Maak een dressing van edik, olie zout, peper en komijn en laat 20 min. staan voor smaken om te mengen.
2. Verdeel dressing over salade en garneer met peterselie.

Bron

Smaakontwikkelaar



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top