Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

  • Multi-cultureel, Lunch/Brunch
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 23-03-2015
  • Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

    Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

    Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

  • Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

    Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

    Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

  • Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

    Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

    Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

  • Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

    Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

    Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

  • Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

    Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

    Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

  • Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

    Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

    Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

  • Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

    Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

    Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

  • Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

    Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

    Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

  • Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

    Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

    Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

  • Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

    Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

    Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

  • Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

    Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

    Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

  • Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

    Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)

    Pulled pork met mierikswortelsaus WEEKENDHAP (21/03/15)


Deze menu is wel tijdrovend, maar als je toch thuis bent is dit weinig moeiten. De oven doet het werk.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kg schouderkarbonades of schouderlappen (een aaneen stuk schouder is het beste)

marinade
2 t zeezout
1/4 t grof gemalen zwarte peper
2 laurierbladeren, verscheurd
1/4 t gedroogde rozemarijn
3 geneusde jenever bessen
2 teentjes knoflook, gekneusd
1/4 t tijm
1/4 t venkelzaad
1/4 t anijszaad
1 t gedroogde salie
1/4 t nootmuskaat

Marineer schouderlappen voor tenminste 24-48 uur terwijl je het af en toe doormengen.

1. Doen vlees in een ovenschaal die met aluminiumfolie is bekleed en verdeel daarover 1 ui in halve ringen.
2. Vouw overige folie over vlees en dek goed af met folie.
3. Bak het vlees voor 3 uur bij 140*C tot boterzacht.
4. Zet de braadslee nog 30 min. zonder folie in de oven en keer het vlees af en toe om. Schep het vlees uit het stoofvocht en laat afkoelen.
5. Pluk het vlees in draadjes uit elkaar met behulp van twee vorken.
6. Rooster het brood even heel kort in een koekenpan (of gebruik een broodrooster).
7. Bak vlees even aan in beetje olie tot warm en beleg brood met pulled pork.
8. Daarop komt plakken augurken en smeer een dot mierikswortelsaus erover.
8. Doen bovenste helft van broodje erop.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Mierikswortelsaus
mierikswortel uit een potje (weinig, is scherp en snel overheersend)
slagroom
kruidenroomkaas
gemalen zeezout
witte peper

Meng alle ingrediënten tot een gladde dikke saus.

Salade met tomaat en avocado (voor 2 personen)

Super lekker!

salade
1 tomaat, in plakken
1 avocado, in plakken
1/2 kleine rode ui, fijn
peterselie voor garnering

dressing
1 e mosterd edik
3 e Terra Creta olijfolie
zeezout
gemalen zwarte peper
mespunt gemalen komijn

1. Maak een dressing van edik, olie zout, peper en komijn en laat 20 min. staan voor smaken om te mengen.
2. Verdeel dressing over salade en garneer met peterselie.

Bron

Smaakontwikkelaar

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten