Verse pittige frikandel-kroket-worstenbroodjes
- Nederlands, Tussendoortje
- 20-30 min.
- Geplaatst op 22-03-2015
Dit is een heerlijke snack voor tussendoor en heel snel te maken. Veel verser dan die in de winkel en dus veel lekkerder. Er zijn talloze variaties op te bedenken.
Ingrediënten 4 personen
8 plakjes bladerdeeg8 frikandellen
Currysaus uit de fles
Of:
8 plakjes bladerdeeg
8 kalfskroketten
Dijon monsterd
Of:
8 plakjes bladerdeeg
8 gerookte Duitse knakworstjes (niet die Unox troep uit blik!)
Dijon mosterd of ketchup of currysaus
2 eieren geklutst om deeg mee in te smeren.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1587,94 kcal |
Koolhydraten | 131,11 g |
Eiwitten | 55,46 g |
Vetten | 91,27 g |
Benodigdheden
Bakplaat, bakpapierBereidingswijze
Laat de frikandellen of kroketten ontdooien. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Neem een plakje bladerdeeg en leg op een plank. Leg in het midden de frikandel (eventueel bijsnijden), de kroket of worstje. Doe bovenop de frikandel een streep currysaus, op de kroket een streep mosterd of worst de saus van je keuze. Vouw losjes dicht en druk goed aan. Maak boven horizontaal strepen met een scherp mes en smeer deeg in met het eimengsel. Dan ziet je broodje er representatief uit als het gebakken is. Leg ze dan op bakpapier op een bakplaat in een voorverwarmde heteluchtoven op 180 graden en bak ze 15 tot 20 minuten tot ze knapperig bruin zijn en mooi gaan glimmen. Niet echt gezond, maar wel walgelijk lekker. :) :9
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties