Egg Benedict met een twist
- Amerikaans, Lunch/Brunch
- 20-30 min.
- Geplaatst op 22-03-2015
klassieker met geschiedenis , een twist en de gouden tip voor een gepocheerd ei.
Ingrediënten 6 personen
6 beschuitbollen, geroosterd , 6 plakken pancetta , gebakken , 6 eieren maat m, op kamertemp, en superverssaus:
3 eierdooiers, 10 ml witte azijn, 60 ml witte wijn, 75 gram gesmolten boter
Benodigdheden
garde, sauspan met dikke bodem, muffin blik, metaalBereidingswijze
gril de pancetta tot gewenste knapperigheid ( kan ook ham, spek zijn ) rooster de beschuitbollen.
verwarm de oven op 175 graden.
doe een grote eetlepel water in elk muffin vormpje , en breek in elk een ei.
zet 12 minuten in de oven.
schep zeer voorzichtig uit de vorm en gebruik direct.
neem een lage, brede sauspan. Klop de eidooiers los en meng de azijn en wijn erdoor.
Klop goed met een garde. Zet de pan dan op een laag vuur en blijf! kloppen, totdat het een mooie saus wordt.
Haal de pan van het vuur, voeg wat zout toe, en schenk nu al kloppende de gesmolten boter erbij. dun straaltje , maar heel langzaam, en heel belangrijk: blijf kloppen! totdat je een gebonden en romige saus hebt.
neem de beschuitbol, bedek met de pancetta, gepocheerd ei erop, met een flinke lepel Hollandaise saus.
Bron
diverse internet bronnen met combinaties van me zelf.
Serveertip
garneren met bieslook,
doe voordat het ei in de oven gaat een tl. zalmeitjes ( rood ) , prachtig voor de kleur.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties