1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Egg Benedict met een twist

Egg Benedict met een twist

Door: hans3333

  • Amerikaans, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-03-2015

Ingrediënten 6 personen


6 beschuitbollen, geroosterd , 6 plakken pancetta , gebakken , 6 eieren maat m, op kamertemp, en supervers

saus:
3 eierdooiers, 10 ml witte azijn, 60 ml witte wijn, 75 gram gesmolten boter


Verder heb je nodig


Garde, sauspan met dikke bodem, muffin blik, metaal

Egg Benedict met een twist
Egg Benedict met een twist
Egg Benedict met een twist
Egg Benedict met een twist

Klassieker met geschiedenis , een twist en de gouden tip voor een gepocheerd ei.
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Gril de pancetta tot gewenste knapperigheid ( kan ook ham, spek zijn ) rooster de beschuitbollen.
verwarm de oven op 175 graden.
doe een grote eetlepel water in elk muffin vormpje , en breek in elk een ei.
zet 12 minuten in de oven.
schep zeer voorzichtig uit de vorm en gebruik direct.

neem een lage, brede sauspan. Klop de eidooiers los en meng de azijn en wijn erdoor.
Klop goed met een garde. Zet de pan dan op een laag vuur en blijf! kloppen, totdat het een mooie saus wordt.

Haal de pan van het vuur, voeg wat zout toe, en schenk nu al kloppende de gesmolten boter erbij. dun straaltje , maar heel langzaam, en heel belangrijk: blijf kloppen! totdat je een gebonden en romige saus hebt.

neem de beschuitbol, bedek met de pancetta, gepocheerd ei erop, met een flinke lepel Hollandaise saus.

Serveertip

Garneren met bieslook,
doe voordat het ei in de oven gaat een tl. zalmeitjes ( rood ) , prachtig voor de kleur.

Bron

Diverse internet bronnen met combinaties van me zelf.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top