
6 beschuitbollen, geroosterd , 6 plakken pancetta , gebakken , 6 eieren maat m, op kamertemp, en supervers
saus:
3 eierdooiers, 10 ml witte azijn, 60 ml witte wijn, 75 gram gesmolten boter
Garde, sauspan met dikke bodem, muffin blik, metaal
Klassieker met geschiedenis , een twist en de gouden tip voor een gepocheerd ei.
Gril de pancetta tot gewenste knapperigheid ( kan ook ham, spek zijn ) rooster de beschuitbollen.
verwarm de oven op 175 graden.
doe een grote eetlepel water in elk muffin vormpje , en breek in elk een ei.
zet 12 minuten in de oven.
schep zeer voorzichtig uit de vorm en gebruik direct.
neem een lage, brede sauspan. Klop de eidooiers los en meng de azijn en wijn erdoor.
Klop goed met een garde. Zet de pan dan op een laag vuur en blijf! kloppen, totdat het een mooie saus wordt.
Haal de pan van het vuur, voeg wat zout toe, en schenk nu al kloppende de gesmolten boter erbij. dun straaltje , maar heel langzaam, en heel belangrijk: blijf kloppen! totdat je een gebonden en romige saus hebt.
neem de beschuitbol, bedek met de pancetta, gepocheerd ei erop, met een flinke lepel Hollandaise saus.
Garneren met bieslook,
doe voordat het ei in de oven gaat een tl. zalmeitjes ( rood ) , prachtig voor de kleur.
Diverse internet bronnen met combinaties van me zelf.