1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. c botercreme

c botercreme

  • Internationaal, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 21-03-2015

Ingrediënten 1 personen


200 gram (zachte) boter
300 gram poedersuiker
1/4 cup roomkaas
1 eetlepel citroensap (of -rasp)
1 theelepel vanille-extract of een half vanillestokje



Een botercreme die zowel gebruikt kan worden als topping voor een cupcake, maar ook heerlijk is, als tussenlaag bij een taart enz.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Roer de boter goed glad met de poedersuiker. Dit gaat het makkelijkst in een keukenmachine of met een mixer.
Voeg daarna de roomkaas, de citroen en de vanille toe.
Meng dit nog een keer goed.

Serveertip

Mocht je niet in het bezit zijn van een 'spuitzak', dan kun je hier ook heel goed een diepvrieszakje voor gebruiken.

Ook lekker is, om de roomkaas door gecondenseerde melk te vervangen.
Ook lekker om naast de vanille een eetlepel siroop toe te voegen. Heel lekker is om vlierbesbloesemsiroop hier voor te gebruiken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mobiel_1375253334


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mobiel_1375253334
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top