Peentartaar en dorade

  • Frans, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-03-2015

Recept gemaakt tijdens workshop bij de Kookfabriek

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
2 bosjes bospeen, geschild
Handje rucola
2 sjalotjes, gesnipperd
5 takjes peterselie
2 eidooiers
10 ansjovisfilets, fijngesneden
2 el kappertjes, fijngehakt
1 augurk, fijngesneden
2 el mosterd
2 tl worcestersaus
Daikon cress
5 doradefilets á 120 gram per stuk
Zonnebloemolie
Zout en peper
50 gr bloem
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze



voorbereiding:

Schil 3 plakjes/krullen peen per persoon (bewaar voor garnering). Rasp de overige penen lekker grof op een rasp. Snipper de sjalot, snijd de ansjovis en augurk fijn, hak de kappertjes en peterselie. Meng de geraspte peen met de eidooiers, sjalot, ansjovis, augurk, kappertjes, mosterd, peterselie en de worcestersaus tot een smeuïge tartaar. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de doradefilets in de lengte doormidden. Snijd eventuele graatjes voorzichtig uit de vis. Haal de filets alleen met de huidzijde lichtjes door de bloem en klop overtollig bloem voorzichtig af. Bak ze op deze bebloemde zijde in een hete pan met een beetje zonnebloemolie ongeveer 1 minuut tot huid krokant is. Leg de filets met de huid kant boven vervolgens op een met bakpapier bekleedde bakplaat, breng op smaak met zout en peper en zet vervolgens weg.

presentatie:

Doe de doradefilets minimaal 4 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden Celsius.

Plaats de steekring net buiten het midden op het bord. Vul de steekring met een laagje peentartaar en stamp aan met een tonicstamper of lepel. Verwijder voorzichtig de steekring. Pluk de cress, maak een speels garnituur samen met de dunne plakjes bospeen, rucola naast de peentartaar. Haal de dorade uit de oven en serveer deze aan de andere kant naast de peentartaar.

- See more at: http://www.kookfabriek.nl/nl-nl/recepten/voorgerechten/13343/peentartaar-en-dorade.html#sthash.6fRENaAN.dpuf

Bron

De Kookfbriek

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten