Beignets van courgettes

  • Spaans, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 20-03-2015
  • Beignets van courgettes

    Beignets van courgettes

    Beignets van courgettes

  • Beignets van courgettes

    Beignets van courgettes

    Beignets van courgettes

  • Beignets van courgettes

    Beignets van courgettes

    Beignets van courgettes

Buñuelos de calabacin ofwel beignets van courgettes
Je kunt ze eten als tapas met een stukje brood, maar ook serveren met een lekkere salade, een tortillapunt of een stukje vlees.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram courgette
75 gram geraspte Parmezaanse kaas
2 losgeklopte eieren
4 eetlepels bloem
zout, peper
arachideolie om in te bakken.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 202,78 kcal
Koolhydraten 13,41 g
Eiwitten 13,03 g
Vetten 9,95 g
Benodigdheden
Kom
Koekenpan

Bereidingswijze

Rasp de courgettes grof en leg het raspsel op een schone theedoek. Dep het af met een keukenpapier, zodat het vocht uit de courgette enigszins opgenomen wordt.

Doe alles in een kom en roer er de Parmezaanse kaas, de eieren en bloem door. Breng het geheel op smaak met kruidenzout en peper.

Verhit een laag arachideolie in een koekenpan. Maak met behulp van twee lepels porties, druk deze plat tot een koek en bak ze enkele minuten om en om in de hete olie.

Nadat ze gaar en goudbruin zijn laat je ze uitlekken op een stuk keukenpapier.

Voor het tomatensausje doe je een beetje olie en de boter in de pan en voegt de fijngesneden uitjes, de gehalveerde look, de gesneden bleekselderij en de kruidnagels toe. Zet het vuur laag, en roer af en toe om, tot de ingrediënten zacht en glazig zijn. Verwijder op dat moment de knoflook en de kruidnagel. Voeg het paneermeel toe en bak het onder regelmatig roeren enkele minuten mee. Roer er de tomaten, de puree, een klein beetje suiker en het water door en breng de saus op smaak met zout en peper. Zet het vuur iets hoger en breng de tomatensaus aan de kook. Zet het vuur dan weer op een laag pitje en laat het nog een half uurtje sudderen tot de saus is ingedikt. Af en toe wel even roeren.

Serveertip

Als je gemakkelijk wilt zijn geef je er een overheerlijke Spaanse aioli bij, maar de beignets smaken ook erg lekker met dit tomatensausje.

Tomatensausje:
Twee eetlepels olie
twee eetlepels olijfolie
2 sjalotjes
2 tenen look
1 stengel bleekselderij
2 kruidnagels
3 eetlepels paneermeel
400 gram tomatenblokjes uit blik
2 eetlepels tomatenpuree
bruine suiker naar smaak
100 milliliter water
zout en peper.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Delarosa avatar
Delarosa 21-03-2015

Ik neem deze van je mee Carmen, muchas gracias! Vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten