1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Beignets van courgettes

Beignets van courgettes

Door: CarmenDina

  • Spaans, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-03-2015

Ingrediënten 4 personen


500 gram courgette
75 gram geraspte Parmezaanse kaas
2 losgeklopte eieren
4 eetlepels bloem
zout, peper
arachideolie om in te bakken.


Verder heb je nodig


Kom
Koekenpan

Beignets van courgettes
Beignets van courgettes
Beignets van courgettes
Beignets van courgettes
Beignets van courgettes
Beignets van courgettes

Buñuelos de calabacin ofwel beignets van courgettes
Je kunt ze eten als tapas met een stukje brood, maar ook serveren met een lekkere salade, een tortillapunt of een stukje vlees.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rasp de courgettes grof en leg het raspsel op een schone theedoek. Dep het af met een keukenpapier, zodat het vocht uit de courgette enigszins opgenomen wordt.

Doe alles in een kom en roer er de Parmezaanse kaas, de eieren en bloem door. Breng het geheel op smaak met kruidenzout en peper.

Verhit een laag arachideolie in een koekenpan. Maak met behulp van twee lepels porties, druk deze plat tot een koek en bak ze enkele minuten om en om in de hete olie.

Nadat ze gaar en goudbruin zijn laat je ze uitlekken op een stuk keukenpapier.

Voor het tomatensausje doe je een beetje olie en de boter in de pan en voegt de fijngesneden uitjes, de gehalveerde look, de gesneden bleekselderij en de kruidnagels toe. Zet het vuur laag, en roer af en toe om, tot de ingrediënten zacht en glazig zijn. Verwijder op dat moment de knoflook en de kruidnagel. Voeg het paneermeel toe en bak het onder regelmatig roeren enkele minuten mee. Roer er de tomaten, de puree, een klein beetje suiker en het water door en breng de saus op smaak met zout en peper. Zet het vuur iets hoger en breng de tomatensaus aan de kook. Zet het vuur dan weer op een laag pitje en laat het nog een half uurtje sudderen tot de saus is ingedikt. Af en toe wel even roeren.

Serveertip

Als je gemakkelijk wilt zijn geef je er een overheerlijke Spaanse aioli bij, maar de beignets smaken ook erg lekker met dit tomatensausje.

Tomatensausje:
Twee eetlepels olie
twee eetlepels olijfolie
2 sjalotjes
2 tenen look
1 stengel bleekselderij
2 kruidnagels
3 eetlepels paneermeel
400 gram tomatenblokjes uit blik
2 eetlepels tomatenpuree
bruine suiker naar smaak
100 milliliter water
zout en peper.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van CarmenDina
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top