Hartige witloofquiche met spekjes

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 20-03-2015

Op zoek naar een lekker recept met witloof voor vaderdag, kwam ik op een basisreceptje van quiche met spekjes. Ik voegde een eigen touch toe en het resultaat was overheerlijk!
 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
rol bladerdeeg
3 a 4 witloofstronkjes
1 pakje gerookte spekblokjes
4 eieren
1 busje (soya) room
gemalen kaas
paneermeel
beetje (riet)suiker
ciderazijn
boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven
ronde springvorm
braadpan
mes
snijplank

Bereidingswijze

Bladerdeeg op tijd uit de koelkast halen en even laten rusten
oven voorverwarmen op 220°

Spekjes aanbakken in braadpan, laten uitlekken op keukenpapier
Witloof fijnsnipperen, in het braadvet van de spekjes aanstoven. 1 a 2 el rietsuiker overstrooien, 1 a 2 el ciderazijn toevoegen. Even onder gesloten deksel laten stoven.
Eieren samen met room en handvol gemalen kaas mengen
Spekjes samen met witloof mengen
Bladerdeeg uitrollen en in springvorm leggen. Met vork gaatjes prikken,
Laagje paneermeel op de bodem,
witloof/spekjes erop leggen,
terug laagje paneermeel
eiermengsel erover gieten,
Laagje gemalen kaas, daarover paneermeel, beetje boter om het mooi te doen bruinen,

Ongeveer 40-45 minuten laten afbakken in de oven; smakelijk!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten