Oeuf cocotte
- Wereld, Tussengerecht
- 10-20 min.
Een leker ei recept (TIP voor Pasen!)
Lees meer: de lekkerste recepten voor het Paasontbijt
Ingrediënten 2 recipe.people
Een lekker en simpel recept voor het paasontbijt of de paasbrunch. Het is weer net even anders dan een gekookt eitje maar toch makkelijk en snel te bereiden. Serveer er een lekker broodje bij om erin te dippen.Tijd: 10 min. + 15 min. in de oven
Recept voor 2 personen
Benodigdheden:
2 eieren
2 eetlepels creme fraiche
snufje zout/peper
eventueel geraspte kaas of kruiden
Bereidingswijze
Bereidingswijze:
Begin met het voorverwarmen van je oven op 180 graden. Schep twee eetlepels creme fraiche in twee ovenbestendige bakjes. Wij hebben over de creme fraiche nog wat stukjes kipfilet gestrooid (dit hoeft niet!) en hier vervolgens een ei boven gebroken.
Eventueel kan je over het ei nog wat geraspte kaas of kruiden strooien. Doe de twee kleine bakjes in een Ovenschaal en giet hier tot de helft van de bakjes, kokend water in.
Zet de ovenschaal met de bakjes voor circa 15 minuten in de oven totdat het eiwit gestold Is.
Bron
Lekkerensimpel.com