Frisse Venkelsalade met sinaasappel en avocado

  • Mediterraan, Salade
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 19-03-2015
  • Frisse Venkelsalade met sinaasappel en avocado

    Frisse Venkelsalade met sinaasappel en avocado

    Frisse Venkelsalade met sinaasappel en avocado

  • Frisse Venkelsalade met sinaasappel en avocado

    Frisse Venkelsalade met sinaasappel en avocado

    Frisse Venkelsalade met sinaasappel en avocado

  • Frisse Venkelsalade met sinaasappel en avocado

    Frisse Venkelsalade met sinaasappel en avocado

    Frisse Venkelsalade met sinaasappel en avocado

  • Frisse Venkelsalade met sinaasappel en avocado

    Frisse Venkelsalade met sinaasappel en avocado

    Frisse Venkelsalade met sinaasappel en avocado

  • Frisse Venkelsalade met sinaasappel en avocado

    Frisse Venkelsalade met sinaasappel en avocado

    Frisse Venkelsalade met sinaasappel en avocado

  • Frisse Venkelsalade met sinaasappel en avocado

    Frisse Venkelsalade met sinaasappel en avocado

    Frisse Venkelsalade met sinaasappel en avocado

Als het voorjaarszonnetje zich weer laat zien heb je weer meer trek in frisse salades in plaats van de zware winterkost.
Ik had nog 1 venkelknol in de koelkast liggen en dat was te weinig om er een ander gerecht mee te maken. Daardoor kwam ik ertoe om er deze heerlijke frisse salade mee te maken.
Het is goed te combineren als bijgerecht bij vis, vlees en gevogelte.
Tevens geschikt als maaltijdsalade of lunchgerecht. Je kunt er dan bijvoorbeeld ook nog wat gerookte zalm of kipfilet (gerookt of gegrild) aan toe voegen. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de salade:
- 1 venkel knol (1 grote of 2 kleine)
- 2 sinaasappels
- 1 avocado
- 75 gram jonge bladsla
- ½ bosje lente uitjes
- geroosterde zonnebloempitjes

Voor de dressing:
- 1 sinaasappel (sap)
- 4 el olijfolie
- 2 el Pedro Ximenez Edik (je kunt ook gewone sherry azijn gebruiken maar gebruik dan 2 tl honing of suiker extra)
- peper en zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 402,54 kcal
Koolhydraten 33,47 g
Eiwitten 6,37 g
Vetten 23,49 g

Bereidingswijze

Bereiding:
- Maak een dressing van de bovenstaande ingrediënten.
- Verwijder de harde kern uit de venkel en snij deze in zo dun mogelijke reepjes. Hou het groen apart voor de garnering.
- Maak de avocado schoon en snij deze in blokjes.
- Schil de sinaasappels en snij deze fijn.
- Snij de lente uitjes in dunne ringetjes.
- Schep de venkel, avocado, sinaasappel en lente ui door elkaar en voeg er eerst de dressing aan toen en schep er daarna de slablaadjes doorheen.
- Strooi er als laatste wat geroosterde zonnebloempitjes overheen en garneer met het achtergehouden groen van de venkel.

Serveertip

Lekker bijgerecht bij vlees, vis en gevogelte.Ook prima geschikt als maaltijdsalade. Voeg er dan eventueel nog wat gerookte zalm of kipfilet (gerookt of gegrild) aan toe.
De Pedro Ximenez Edik is on-line te bestellen bij de webshop www.bijzonderesmaken.nl

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten