Enchiladas met gehakt vulling

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Enchiladas met gehakt vulling

    Enchiladas met gehakt vulling

    Enchiladas met gehakt vulling

  • Enchiladas met gehakt vulling

    Enchiladas met gehakt vulling

    Enchiladas met gehakt vulling

  • Enchiladas met gehakt vulling

    Enchiladas met gehakt vulling

    Enchiladas met gehakt vulling

  • Enchiladas met gehakt vulling

    Enchiladas met gehakt vulling

    Enchiladas met gehakt vulling

  • Enchiladas met gehakt vulling

    Enchiladas met gehakt vulling

    Enchiladas met gehakt vulling

  • Enchiladas met gehakt vulling

    Enchiladas met gehakt vulling

    Enchiladas met gehakt vulling

  • Enchiladas met gehakt vulling

    Enchiladas met gehakt vulling

    Enchiladas met gehakt vulling

  • Enchiladas met gehakt vulling

    Enchiladas met gehakt vulling

    Enchiladas met gehakt vulling

  • Enchiladas met gehakt vulling

    Enchiladas met gehakt vulling

    Enchiladas met gehakt vulling

Niet alleen met kip maar ook met gehakt kun je hele lekkere enchiladas maken. Voor wat betreft de groenten heb ik een paprikastoplicht, champignons en uien gebruikt. Verder de gebruikelijk ingrediënten die ik bijna standaard in elk Mexicaans gerecht gebruik, zoals knoflook, rode peper (of jalapeno ) en Mexicaanse kruiden. Meestal gebruik ik fajitas kruiden omdat ik daar altijd een grote pot van in huis hebt. Je kunt natuurlijk ook de speciale kruiden mix voor enchiladas gebruiken. Gebruik echter niet teveel in 1x maar wees voorzichtig en proef tussendoor de saus eventjes. Mocht de saus onverhoopt toch te heet uitvallen gebruik dan een schepje suiker waarmee je de pittigheid enigszins kunt verzachten.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
- 500 gram rundergehakt
- 200 gram champignons
- 2 uien
- 3 paprika's (1 rood, 1 geel, 1 groen)
- 4 tenen knoflook
- 200 gram creme fraiche
- 1 rode peper (of 1 el jalapeno uit een potje)
- 1 el Mexicaanse kruiden
- 6 grote of 8 kleine wraps
- 200 gram geraspte kaas
- 500 ml tomatenpassata
- olijfolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 616,77 kcal
Koolhydraten 31,26 g
Eiwitten 31,60 g
Vetten 38,28 g

Bereidingswijze

Voorbereiding:
- Hak de knoflook en de peper fijn, pitjes uit de peper halen.
- Snij 1 ui heel fijn (voor de saus) en de andere grof (voor de groentenmix.
- Veeg de champignons schoon en snij ze in plakjes.
- Snij de paprika in reepjes.

Bereiding:
- Verwarm een beetje olijfolie en fruit hierin de knoflook, peper, en de fijngesneden ui.
- Voeg hieraan eerst de kruiden en daarna de tomatenpassata toe.
- Laat de saus eventjes zachtjes koken zodat deze in kan dikken. (ongeveer 5 minuten)
- Bak het gehakt rul.
- Roerbak de groentenmix. Let op dat dit nog wel krokant blijft.
- Spreid de tortillas uit op het aanrecht en schep er eerst een lepel saus op, daarna wat van de groentenmix, gevolgd door wat gehakt, nog een lepel saus en als laatste wat geraspte kaas.
- Rol ze op en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal.
- Schep de overgebleven saus op de opgerolde tortillas en daaroverheen gaat dan de creme fraiche.
- Als laatste strooi je de geraspte kaas eroverheen.
- Bak het geheel ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Serveertip

Lekker met Nacho chips of een frisse salade en natuurlijk een Corona

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar

Doorsturen

Home Recepten