Babi Ketjap met stamppot Zuurkool

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-03-2015
  • Babi Ketjap met stamppot Zuurkool

    Babi Ketjap met stamppot Zuurkool

    Babi Ketjap met stamppot Zuurkool

  • Babi Ketjap met stamppot Zuurkool

    Babi Ketjap met stamppot Zuurkool

    Babi Ketjap met stamppot Zuurkool

  • Babi Ketjap met stamppot Zuurkool

    Babi Ketjap met stamppot Zuurkool

    Babi Ketjap met stamppot Zuurkool

  • Babi Ketjap met stamppot Zuurkool

    Babi Ketjap met stamppot Zuurkool

    Babi Ketjap met stamppot Zuurkool

Dit is echt verrassend lekker !!

Het idee om stamppot Zuurkool te combineren met Babi Ketjap las in een reactie van Purrie bij het recept " de favoriete Babi Ketjap " van Petra.
( Beide dames bedankt !! )

Het lijkt misschien een beetje raar die Hollandse stamppot samen met die Indische babi ketjap.

Mare, geloof me het is echt heel erguhhhhh lekker !!

Dat zoet en zuur gaan prima samen, alsof de oude V.O.C. mentaliteit weer herleeft.
De zuurkool heb ik wat minder zuur gemaakt en de babi ketjap iets minder zoet zodat de smaken mooi in balans zijn.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de Babi Ketjap:

750 gram schouderkarbonade
peper, zout
2 theelepels djahé (gemberpoeder)
2 eetlepels arachideolie
4 uien
4 teentjes knoflook
3 eetlepels fijn gesneden gekonfijte gember met vocht
2 eetlepels (witte) azijn
3 eetlepels ketjap Manis
3 eetlepels ketjap Asin

Voor de stamppot zuurkool:

700 gram aardappelen
500 gram zuurkool
klein pakje appelsap
Beetje zout en peper naar smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voor de Babi Ketjap:

Verwijder het bot en ongewenst vet en snij het vlees is stukjes.
Bestrooi het vlees met peper, zout en djahé.
Laat dit ca. 15 minuten intrekken.
Pel en snipper de uien en de knoflook.

Verhit de olie in de pan.
Bak het vlees (in gedeelten) aan alle kanten bruin.
Voeg de uien en de knoflook toe en bak dit even mee.
Voeg de azijn, gember, ketjap en een flinke scheut (heet) water toe.
Het vlees moet net, net/ niet onderstaan.
Laat het vlees ca. 1 - 1,5 uur zachtjes gaar sudderen.

Voor de stamppot Zuurkool:

Aardappels schillen en snij ze in vieren.
Zuurkool eerst even voorkoken en afgieten.
Voeg daarna bij de zuurkool de aardappels en een pakje appelsap toe en zoveel water dat het geheel net onder staat.
Laat de aardappelen en de rest koken tot de aardappelen gaar zijn en giet ze af.
Stamp alles fijn en breng het op smaak met gemalen peper en zout.

Smul ze !!

Bron

Leren en proberen, proeven en combineren.

Serveertip

Indien gewenst kun je in de stamppot wat melk of een klontje boter toevoegen echter vergeet niet dat je al een lekkere jus hebt van de babi ketjap !!

Laatste reacties

ger1958 avatar
ger1958 12-07-2016

@Purrie, het is echt een heerlijke combinatie, bedankt voor het idee !! en ook ik doe er gekonfijte gember door uit een potje.

Purrie avatar
Purrie 18-03-2016

leuk dat je het hebt overgenomen Ger! Ik ga het morgen ook weer maken. Het enige verschil is dat ik er ook wat fijngesneden gember (uit een pot) doordoe. Smakelijk eten!

parel62 avatar
parel62 22-04-2015

Lekker dit menu word het morgen alles staat klaar en de babi ketjap staat te stoven ..mjammie ....

conpom avatar
conpom 25-03-2015

Hoi Ger, ik heb ik de vriezer nog een bak met smoor staan. Dat gebruik ik dan ipv de babi ketjap. Smoor is natuurlijk ook enigszins een zoet recept, alleen dan rundvlees. De zuurkool maak ik ook op m'n eigen manier (met mango, spekjes en ananas).Maar het gaat om de combinatie. Die had ik niet zelf bedacht! We gaan het meemaken, bedankt voor de tip!

parel62 avatar
parel62 24-03-2015

Heel apart zou deze nooit zo klaar gemaakt hebben ,maar op aanraden van je toch heel verrassende smaken zo bij elkaar om eens uit te proberen.

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 20-03-2015

Alles leuk aan en vast echt lekker, bedankt, Roger

jikke2 avatar
jikke2 20-03-2015

Ja echt een leuke combinatie, ik ben een zusje van Purrie, dus ik ken het ook uit mijn kindertijd.

deonart avatar
deonart 20-03-2015

neem ik mee... apart combinatie met zuurkool

pwiggers avatar
pwiggers 20-03-2015

Kan natuurlijk niet anders dan heel lekker zijn Ger! Ik ga dit zeker maken. Mijn eigen babi ketjap is al zo lekker en ik doe er wel mijn eigen echte Duitse zuurkool bij als je het niet erg vindt. Die is ook niet zo zuur. Dank je wel voor dit recept. Fijn weekend en groetjes, Petra

ArualB avatar
ArualB 20-03-2015

Wauw, ziet er lekker uit zeg! Neem ik vast mee!!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten