1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Europese keuken
  5. Heerlijke worteltaart

Heerlijke worteltaart

  • Europees, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-03-2015

Ingrediënten 8 personen


Voor de taart

4 eieren
300gr zelfrijzende bloem
250gr bruine ruwe rietsuiker
185ml zonnebloemolie
400gr wortelen
75 gr mix gepelde stukjes walnoten en rozijntjes

2 theelepels kaneelpoeder
1/2 theelepel zout

voor de frosting:
90gr zachte boter
200gr roomkaas

100gr poedersuiker


Verder heb je nodig


Een springvorm van 24-26 cm


Heerlijk recept van wortelcake,raar maar heb het dagelijks meerder keren per dag in Turkije gegeten en ben er gek op.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorwarmen op 180 graden.De springvorm bedekken met bakpapier en inboteren en beetje bloem mee bestuiven.
Worteltjes schrapen,raspen en beetje kleiner snijden.
Eieren loskloppen met de suiker tot een romige massa,olie erdoorheen roeren.

De bloem met de kaneel en zout in de eiermassa mengen,daarna de wortelen en de walnoten er even bij mixen.

Dit alles in de bakvorm storten en ongeveer een uur bakken in 180 graden totdat het gaar is.De cake rijst nog goed.

Voor de frosting alle ingredienten mixen en naderhand op de taart strijken als hij koud is.

Smakelijk eten,dit is echt zalig..........



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nadine_verheyen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nadine_verheyen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top