Rode bieten risotto met geitenkaas in krokant hazelnootkorstje en tamme kastanjes

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-03-2015
  • Rode bieten risotto met geitenkaas in krokant hazelnootkorstje en tamme kastanjes

    Rode bieten risotto met geitenkaas in krokant hazelnootkorstje en tamme kastanjes

    Rode bieten risotto met geitenkaas in krokant hazelnootkorstje en tamme kastanjes

Hij mag er wezen hoor, deze risotto. De rode biet geeft hem een prachtige, rozerode kleur en de geitenkaas zorgt voor een frisse, romige smaak. De zachte geitenkaas wordt omhuld met een korstje van gehakte hazelnoten, en als bijgerecht worden tamme kastanjes geserveerd. Kastanjes kun je poffen en stomen, of je kookt ze, zoals wij al voor je gedaan hebben. Heb je tijdens een boswandeling kastanjes gevonden en wil je weten of ze nog eetbaar zijn? Leg ze dan in een kom water: blijven ze drijven, dan zijn ze uitgedroogd, als ze zinken dan zijn ze nog goed en kun je ze bereiden.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 Groentebouillonblokje
20 gr verse peterselie
25 gr hazelnoten
1 sjalot
200 gr rode biet
200 gr pastinaak
50 ml balsamicoazijn
15 gr honing
150 gr arborio risottorijst
200 gr kastanjes
100 gr geitenkaas
20 gr parmezaan
20 gr boter
100 gr wortel
olijfolie
zwarte peper
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote pan
vergiet
kleine koekenpan
2 middelgrote kookpannen
heteluchtoven
fijne keukenrasp

Bereidingswijze

1. Hazelnoten roosteren
Heteluchtoven op 180ºC voorverwarmen. 0.5l water in een middelgrote kookpan aan de kook brengen, bouillonblokje oplossen, opzij zetten en afgedekt warm houden. Peterselie wassen en blaadjes fijn hakken. Hazelnoten in koekenpan op matig vuur roosteren en laten afkoelen

2. Rode biet snijden
Sjalot en rode biet schillen, sjalot fijnsnijden en rode biet in blokjes van 0,5cm groot snijden. Pan met ruim water aan de kook brengen en biet 15min. gaar koken. Vervolgens water afgieten en rode biet laten uitlekken in een vergiet.

3. Pastinaak snijden
Pastinaak en wortel schillen, beide in grote parten snijden, op een bakplaat leggen, kruiden met 1el olie, zout en peper, even husselen en 20min. in de oven bakken.

4.Geitenkaas voorbereiden
Geitenkaas in vier stukken snijden, door de noten rollen en opzij zetten. Balsamico azijn, honing, 4el olijfolie en helft van peterselie vermengen, op smaak brengen met zout en peper. Kastanjes in kwarten snijden en opzij zetten. Parmezaan raspen en opzij zetten.

5. Risotto koken
Sjalot met 2el olie in pan glazig bakken, rijst erbij. Met 250ml bouillon afblussen, aan de kook brengen. Als meeste bouillon is ingetrokken, rode biet erbij en samen met rijst beetgaar koken met nog 250ml bouillon. Als risotto nog niet gaar is, meer bouillon bijvoegen.

6. Risotto afmaken
Kastanjes en geitenkaas de laatste 5min bij de groenten in de oven zetten. Geroosterde groenten uit de oven halen, met vinaigrette vermengen. Risotto met parmezaan, boter, rest van peterselie, zout en peper op een bord serveren. Geitenkaas en groente erbij leggen.

Bron

Marley Spoon

Serveertip

Onze wijntip: Een Chardonnay uit de Bourgogne

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten