1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Gebakken Chinese Vis In Notensaus

Gebakken Chinese Vis In Notensaus

  • Chinees, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-03-2015

Ingrediënten 4 personen


400 g stevige witte vis, in stukjes gesneden
olie voor bakken

marinade
1 t rijstwijn
1/2 t zout
1 eiwit
1/2 e maïzena

Marineer vis voor een 1/2 uurtje.



Gebakken Chinese Vis In Notensaus

droge specerijen en kruiden

droge specerijen en kruiden
Gebakken Chinese Vis In Notensaus

rijstwijn

rijstwijn
Gebakken Chinese Vis In Notensaus
Gebakken Chinese Vis In Notensaus
Gebakken Chinese Vis In Notensaus
Gebakken Chinese Vis In Notensaus
Gebakken Chinese Vis In Notensaus
Gebakken Chinese Vis In Notensaus

Een heerlijke stukje witte vis vol met verschillende soorten smaken die tot genot in je mond gevormd. Lekker, lekker en nog eens lekker!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

voor saus
3 cm gemberwortel
1 teentje knoflook, fijn
1 lente-ui, in stukken gesneden (hou wat groen achter voor garnering)
3 tot 4 gedroogde rode pepers
1/2 el Sichuan peperkorrels, grof gemalen
1/2 e donkere sojasaus
1 t rijstwijn of droge sherry
1/2 t sesamolie
1/3 t suiker
1 t witte rijstazijn
1/2 t zout
genoeg water voor een gebonden saus
1 e maïzena vermengd met 1/2 e water
1/4 kop pinda's of cashewnoten
groen van lente-ui ringetjes

bereiding van vis en saus
1. Bak vis in olie tot bijna gaar en haal uit pan.
2. Doen in bakvet de gember, knoflook, lente-ui, rode pepers en Sichuan peper en bak tot dit gaar zijn en de geuren vrijkomen.
3. Meng de vis, sojasaus, rijstwijn, sesamolie, suiker, witte rijstazijn en zout door mengsel en voeg water erbij.
4. Kook even zachtjes door tot alle smaken zijn vermengd.
5. Maak saus dik met maïzena papje.
6. Roer de noten erdoor en doen op een serveerschaal.
7. Garneer met lente-ui.

Bron

Smaakontwikkelaar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top