1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Roerbak Kip Met Hoisinsaus

Roerbak Kip Met Hoisinsaus

  • Chinees, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 16-03-2015

Ingrediënten 4 personen


marinade
250 g kipfilet, in plakjes gesneden
2 e Hoisinsaus
2 e koude kippenbouillon
1 teentje knoflook, fijn
1 sjalot, fijn
1 cm gember, fijn

olie voor bakken

smaakmakers
1/2-1 rode paprika, in blokjes gesneden
1 t donkere sojasaus
3/4 t sesamolie
genoeg kippenbouillon voor een gebonden saus die de kip helemaal bedekt
1/2 lente-ui, in dunne ringen of diagonaal gesneden


Roerbak Kip Met Hoisinsaus
Roerbak Kip Met Hoisinsaus
Roerbak Kip Met Hoisinsaus

marineer kip

marineer kip
Roerbak Kip Met Hoisinsaus
Roerbak Kip Met Hoisinsaus
Roerbak Kip Met Hoisinsaus
Roerbak Kip Met Hoisinsaus
Roerbak Kip Met Hoisinsaus

eten met bami

eten met bami
Roerbak Kip Met Hoisinsaus
Roerbak Kip Met Hoisinsaus

Ideale gerechtje voor bij een Chinese tafel vol met lekkernijen. Ik at dit met bami oftewel gebakken mie.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Meng plakjes kip met marinade en laat een uur marineren.
2. Haal kip uit marinade en roerbak stukjes kip licht bruin in olie.
3. Voeg paprika toe en roerbak voor zo 3 min.
4. Nu voeg je de overgebleven marinade, de kippenbouillon en donkere sojasaus erbij en kook zachtjes tot alles zacht zijn.
5. Roer de sesamolie erdoor en bind saus met de maïzena en water papje.
6. Doen kip in een serveerschaal en garneer met groen van lente-ui.

Serveertip

Lekker met bami

http://www.smulweb.nl/recepten/1429625/Bami-met-groene-kool

Bron

Smaakontwikkelaar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (15)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top