Pompoentaart met fetakaas en pecannoten
- Arabisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Goed gevulde hartige taart met Ras el Hanout.
Ingrediënten 6 personen
Ingrediënten voor 6 personen500 g pompoen
200 g fetakaas
100 g pecannoten
4 el Ras el Hanout
10 plakjes roomboter bladerdeeg
250 ml slagroom
4 eieren
2 el olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de pompoen en snijd draden en zaden weg. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Maak een papje van de olie en Ras el Hanout. Schep door de pompoen. Kluts de eieren los met de slagroom en breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de fetakaas. Bedek de boden van een ingevette springvorm met de plakjes bladerdeeg. Verdeel de pompoen over de bodem, giet het eimengsel erin en strooi de kaas en noten erover. Zet de vorm in de oven en bak 40 minuten. Als de noten en kaas te donder worden, afdekken met aluminiumfolie.
Serveertip
Heerlijk met een frisse salade.