Marokkaanse hotdogs met Ras el Hanout-mayonaise
- Marokkaans, Lunch/Brunch
- 10-20 min.
Een verrassende Marokkaanse twist op de bekende Amerikaanse hotdog! De Ras el Hanout maakt de mayonaise warm en kruidig, en de Merguez-worstjes zijn een bekende in de Noord-Afrikaanse keuken. Een ideaal lunch- of partygerecht!
Ingrediënten 4 personen
4 pistoletjes of andere langwerpige broodjes4 Merguez-worstjes
1 eetlepel Ras el Hanout-kruiden van Original Spices
4 eetlepels mayonaise
1 komkommer
Handjevol munt, grofgehakt
3 eetlepels witte wijnazijn
1 eetlepel kristalsuiker
Benodigdheden
KoekenpanHouten lepel of spatel
Bereidingswijze
Snijd de komkommer (deze hoeft niet geschild te worden) in lange, dunne linten. Je kunt hier het beste een kaasschaaf of dunschiller voor gebruiken. Meng de komkommerlinten in een kommetje met de witte wijnazijn en suiker, roer door en laat eventjes staan.
Bak de worstjes aan alle kanten gaar en goudbruin in een koekenpan, in ongeveer 6 tot 8 minuten.
Meng de mayonaise met de Ras el Hanout-kruiden in een kommetje.
Snijd de broodjes verticaal aan de bovenkant open (maar niet helemaal door) en besmeer met de Ras el Hanout-mayonaise. Verdeel de komkommerlinten over de broodjes en leg vervolgens in elk broodje een worstje. Maak af met wat verse grofgehakte munt.