Marokkaanse hotdogs met Ras el Hanout-mayonaise

  • Marokkaans, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Marokkaanse hotdogs met Ras el Hanout-mayonaise

    Marokkaanse hotdogs met Ras el Hanout-mayonaise

    Marokkaanse hotdogs met Ras el Hanout-mayonaise

Een verrassende Marokkaanse twist op de bekende Amerikaanse hotdog! De Ras el Hanout maakt de mayonaise warm en kruidig, en de Merguez-worstjes zijn een bekende in de Noord-Afrikaanse keuken. Een ideaal lunch- of partygerecht!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 pistoletjes of andere langwerpige broodjes
4 Merguez-worstjes
1 eetlepel Ras el Hanout-kruiden van Original Spices
4 eetlepels mayonaise
1 komkommer
Handjevol munt, grofgehakt
3 eetlepels witte wijnazijn
1 eetlepel kristalsuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan
Houten lepel of spatel

Bereidingswijze

Snijd de komkommer (deze hoeft niet geschild te worden) in lange, dunne linten. Je kunt hier het beste een kaasschaaf of dunschiller voor gebruiken. Meng de komkommerlinten in een kommetje met de witte wijnazijn en suiker, roer door en laat eventjes staan.

Bak de worstjes aan alle kanten gaar en goudbruin in een koekenpan, in ongeveer 6 tot 8 minuten.

Meng de mayonaise met de Ras el Hanout-kruiden in een kommetje.

Snijd de broodjes verticaal aan de bovenkant open (maar niet helemaal door) en besmeer met de Ras el Hanout-mayonaise. Verdeel de komkommerlinten over de broodjes en leg vervolgens in elk broodje een worstje. Maak af met wat verse grofgehakte munt.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

originalspices avatar
originalspices

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten