Gerookte zalmburgers met dille dressing
- Vis, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Laten we zeggen de ultieme culinaire visburger dus super lekker. Gezond en hier kan geen hamburger tegenop.
Ingrediënten 4 recipe.people
3 grote vastkokende aardappels, geschild en in stukjes van 5 cm20 g verse dille, gehakt
4 lenteuitjes, fijngesneden
200 g gerookte zalm, gesneden
1 el kappertjes
1 ei, geklopt
2 el rijstmeel
150 g panko (Japans paneermeel)
plantaardige olie voor het bakken
vers gemalen zwarte peper
zeezout
Dille-citroendressing
20 g verse dille
1 teen knoflook
150 ml zure room
sap van 1 citroen, geraspte schil vaneen halve citroen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 415,54 kcal |
Koolhydraten | 47,05 g |
Eiwitten | 21,21 g |
Vetten | 14,52 g |
Benodigdheden
PanBereidingswijze
Kook de aardappels, giet ze goed af en pureer ze met wat zout en peper. Voeg dille, lente-uitjes, zalm en kappertjes toe. Meng goed en zet minstens 20 minuten in de koelkast. Doe het geklopte ei, de panko en het meel in afzonderlijke ondiepe kommen. Vorm burgertjes van het aardappel-zalmmengsel en wentel ze achtereenvolgens door het meel, het ei en de panko. Doe een laagje (2 cm) plantaardige olie in een ondiepe pan met antiaanbaklaag, zet op middelhoog vuur. Als de olie heet is, leg je de burgertjes erin. Bak 2 tot3 minuten per kant, tot ze rondom goudbruin zijn, zo nodig in porties. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Mix voor de dressing dille, knoflook, zure room, citroensap en de geraspte citroenschil. Serveer de dressing bij de zalmburgertjes.
Bron
Jamie Oliver
Serveertip
Serveer met partjes citroen, lekker met salade en frietjes.