1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse
  4. Fusion keuken
  5. hartige soesjes met portstroop

hartige soesjes met portstroop

Door: hans3333

  • Fusion, Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-03-2015

Ingrediënten 4 personen


Deeg:
200 ml melk
100 g boter
100 g bloem
4 eieren
zout

vulling:
250 gram eendenlever ( alternatief , pate met een zo hoog mogelijk levergehalte, grof , geen creme pate )
4 el. room
2 el. cognac

saus:
pot wildfond
200 ml. droge rode port
2 el. butterscotch stroop


Verder heb je nodig


Mixxer
spuitzak , 2 mondjes , 1 voor de soesjes 1 voor de vulling ( klein )
oven

hartige soesjes met portstroop
hartige soesjes met portstroop

" une bouche pleine jouissance "  een mondje genot.
beetje mijn " signature dish, amuse "
hier maak ik altijd mensen blij mee, tenzij je vegetarier bent..
hulp bij de soezen, vindt je hier, maar let op de ingredienten zijn iets anders.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten voor de soesjes zoals in de video getoond , ik gebruik alleen melk , ze worden luchtiger en wat donkerder van kleur.
Verwarm de oven voor op 210 ºC. Breng de melk, en de boter in een pan aan de kook. Haal van het vuur en meng de bloem met een spatel door tot er een bal ontstaat. Zet de pan weer op het vuur en verwarm al roerend tot er vet uit het deeg komt.

Haal de pan van het vuur en roer de eieren stuk voor stuk door tot er een glad beslag ontstaat. Spuit doppen op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat de doppen genoeg uit elkaar liggen. Bak de soezen in circa 20 minuten goudbruin.

laat afkoelen.

maak de eenenlever schoon, vliesjes, aders etc, voeg alles toe in de Mixer , en maak er op de laagste stand een mooi vloeibaar geheel van.
spuit de afgekoelde soesjes met het kleinste spuitmondje vanaf de onderkant vol.
zet half uur koud in de koelkast.

saus:

meng alle ingrediënten en kook in tot letterlijk stroop.
laat half afkoelen, lauw
dip een klein topje van elke soes in het mengsel.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top