Paasbrunch: Ei gebakken in brood
- Europees, Lunch/Brunch
- 0-10 min.
Dit is ook een hele leuke klassieker voor je paasbrunch straks. Iedereen weet hoe een gebakken ei of een omelet op brood smaakt. Presenteer dat gebakken ei nu eens in je brood want dat vindt iedereen leuk. Met Pasen gaat het allemaal om de presentatie van het ei en de kinderen vinden het prachtig. Enige wat je nodig hebt is een snee vers brood, een ei en een uitsteekring (zie foto's).
Ingrediënten 4 recipe.people
4 sneetjes vers mais wit (Pain de Madeleine)4 eieren M of L
Snufje zeezout
Snufje versgemalen zwarte peper
Klein beetje roomboter
Romatomaten ter garnering
Benodigdheden
RVS uitsteekring, koekenpan met anti-aanbaklaagBereidingswijze
Neem een kleine koekenpan met anti-aanbaklaag, zet die op je kleinste gas pit. Neem een snee vers brood naar keuze. Geen oud brood want is niet goed uit te steken. Steek er met een uitsteekring een rondje uit (of een ander figuur). Zorg dat de korstjes heel blijven. Smeer de snee brood heel licht in met een fractie roomboter. Paar druppels olijfolie is ook lekker. Leg brood in de pan. Breek het ei boven het midden van het gat en laat rustig stollen. Zorg dat de dooier heel blijft! Voor mensen die niet van hele dooier houden maak je hem kapot. Door te bewegen mengt eigeel zich dan met eiwit. Laat op je allerlaagste vuur 6 minuten stollen. Brood wordt toast. Laat dan uit de pan op een bord glijden en bestrooi licht met zeezout en gemalen peper. Echt heerlijk dat zachte eigeel over je toastje. Garneer met partjes roma tomaatjes want die smaken zoet en geeft een leuk contrast. Tip: met brood kan je variëren, neem ook eens tijgerwit of grof volkoren of meergranenbrood.
Serveertip
Ook leuk als Engels ontbijt met geroosterde tomaatjes, spek, champignons, witte bonen in tomatensaus en een chipolataworstje.