1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Tiramisu
  6. Tiramisu aan tafel klaargemaakt

Tiramisu aan tafel klaargemaakt

Door: wimpeters

  • Italiaans, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-03-2015

Ingrediënten 4 personen


Lange vingers, koude koffie, marsala, zabaglione, cacaoipoeder.


Verder heb je nodig


Een kannetje voor de koffie, wat gemakkelijk schenkt. voor iedereen een bakje met de voor hem of haar bestemde zabaglione en een strooier voor de cacaopoeder (gebruikt voor cappucino!).

Begin met de lange vingers.....
Begin met de lange vingers.....
met koffie en marsala
met koffie en marsala
Met zabaglione
Met zabaglione
Wat cacaopoeder erover
Wat cacaopoeder erover
Het eindresultaat

Dit zijn de originele foto's gemaakt in januari.

Dit zijn de originele foto's gemaakt in januari.

Het idee heb ik opgedaan in een restaurant in Agrigento: "Il Re di Girgenti" (op Sicilië) waar ik eind januari samen met een zoon een werkelijk voortreffelijk pranzo (warm middagmaal) heb genoten. En dan komt het moment van de dolce. Ik ben geen groot liefhebben van zoete nagerechten en over het algemeen vind ik de keuzen in restaurants in Italië nogal saai. Dus vroeg ik: heb u een heel bijzondere dolce? En hij reageerde zonder enige aarzeling: Tiramisu. Ik keek waarschijnlijk heel vragend, want hij reageerde direct: vertrouw mij maar, u zult het heel verrassend vinden. En dat vonden wij.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak ruim tevoren een flinke hoeveelheid koffie die je koud laat worden. Doe in een kannetje dat goed schenkt. Maar de zabaglione (voor 4 personen: 250 gr mascarpone, 2 eierdooiers en wat poedersuiker. Roer eerst de poedersuiker (niet te weinig) goed door de eierdooiers, roer daarna de mascarpone erdoor en zorg dat het een mooie stevige heel gladde massa wordt!
Geef iedereen 3 - 4 lange vingers, laat iedereen zelf de koffie erover schenken. Niet te weinig want de lange vinders zuigen ceel op! Dan een beetje marsala eroverheen en daarna afdekken met de zabaglione. Tot slot stevig met de cacaopoeder bestrooien. En hongerig van het vele werk zal iedereen aanvallen!

Serveertip

Oorspronkelijk kregen wij de koffie in zo'n italiaanse caffettiere. Ik heb gekeken, maar dat is lastig, want je zit met de opdeling in 2 stukken. Zij hadden de caffettiere daadwerkelijk gebruikt voor het amken van de koffie! Die was dus nog warm. Ik gebruik liever en kannetje.

Bron

Ristorante "Il Re di Girgenti" Via Panoramica dei Templi 51, Agrigento. www.ilredigirgenti.it



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wimpeters
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top