Arroz de Lulas

  • Portugees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-03-2015
  • Arroz de Lulas

    Arroz de Lulas

    Arroz de Lulas

Heerlijke Portugees Inktvis rijst.
Cal: 462kcal | Vet: 24,13g | Kolhy: 48,27g | Eiwit: 27,84g

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
200 gr Basmatirijst ( gekookt )
1 visbouillonblokje
30 ml portie olijfolie
2 takjes koriander
300 gr inktvis
3 teentjes knoflook
2 middelgroot ui
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1.Eerst de uien aanfruiten in de olijfolie en als het al kleur krijgt de knoflook toevoeren. Als het een mooi kleurtje krijgt gooi je de octopus erbij in blokjes met het bouillon blokje erbij.
2.Als de octopus water begint te scheiden gooi je er een kopje water bij en laat je het zacht pruttelen gedurende ongeveer 45 min tot het zacht begint te worden.
3.Als er genoeg smaak aanzit en voldoende water inzit dan de rijst toevoegen eventueel op smaak brengen met zout. Als de rijst klaar is dan kan het vuur uit eventueel wat water weghalen en als laatst de gesneden koriander toevoegen en de deksel erop en even laten staan. Eet smakelijk

Bron

Klassiek Portugees recept

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten