Advocaatmousse Paastip voor dummies

  • Nederlands, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 12-03-2015
  • Advocaatmousse Paastip voor dummies

    Advocaatmousse Paastip voor dummies

    Advocaatmousse Paastip voor dummies

  • Advocaatmousse Paastip voor dummies

    Advocaatmousse Paastip voor dummies

    Advocaatmousse Paastip voor dummies

  • Advocaatmousse Paastip voor dummies

    Advocaatmousse Paastip voor dummies

    Advocaatmousse Paastip voor dummies

Soms heb je geen tijd of zin om een moeilijk nagerecht te maken maar wil je toch iets lekkers op tafel toveren. Dit is een recept zo kinderlijk eenvoudig dat het echt niet kan mislukken en je hebt binnen een mum van tijd een heerlijk toetje klaar.
Niet alleen als afsluiting na een diner maar ook leuk in een glaasje voor op een buffet of voor de Paasbrunch.
Je kunt het toetje garneren met stukjes chocolade en Paaseitjes zoals je op de foto's kunt zien. De combinatie van de advocaat met da chocolade is heerlijk en maakt het alleen nog maar lekkerder.

Weet je dat er tegenwoordig meerdere smaken in Advocaat verkrijgbaar zijn zoals Banaan Advocaat en Amaretto Advocaat. Niet alleen om te lepelen maar ook geweldig om in een toetje zoals deze mousse te gebruiken. 


PAS OP: Door de alcohol in de advocaat is dit recept niet geschikt voor kinderen.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
- 4 dl advocaat
- 6 blaadjes witte gelatine
- 4 dl slagroom (een beetje extra slagroom om mee af te werken)
- 2 zakjes vanillesuiker
- chocolade paaseitjes om te garneren
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 493,98 kcal
Koolhydraten 29,07 g
Eiwitten 7,13 g
Vetten 31,62 g
Benodigdheden
Mixer

Bereidingswijze

- De gelatine weken, uitknijpen en in 4 el heet water oplossen.
- Giet de opgeloste gelatine in een dun straaltje bij de advocaat en blijf goed roeren (anders krijg je klontjes)
- Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf en roer dit door de advocaat.
- Giet de massa in glaasjes, dek ze af en laat het in de koelkast opstijven. (ongeveer 1 tot 2 uur)
- Vlak voor het serveren kun je de glaasjes garneren met een beetje slagroom, wat stukjes chocolade en een paaseitje.

Laatste reacties

standaardmolen avatar
standaardmolen 12-04-2015

Wat een heerlijk toetje, dank voor dit recept!! En inderdaad, lekker makkelijk te maken.... :o) Groeten, Leni

standaardmolen avatar
standaardmolen 22-03-2015

Mmm.dit ziet er lekker uit! Ga ik maken met Pasen. Maar eh, waarom voor dummies? 😁

ggiea avatar
ggiea 21-03-2015

Ik heb het bewaard, lijkt me zalig. Dank je wel, Groeten Agnes

hermien_kg avatar
hermien_kg 13-03-2015

En dit nagerecht kon ik ook niet laten staan! Dat wordt echt smullen. Groetjes, Hermien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten