Alho Francês à Brás

  • Portugees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-03-2015
  • Alho Francês à Brás

    Alho Francês à Brás

    Alho Francês à Brás

Een lekkere variatie op Bacalhao a Bras,een bekende Portugees recept.
Cal: 498kcal | Vet: 29,58g | Kolhy: 46,51g | Eiwit: 14,03g

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
200 gr. Patat
200 gr. Prei
2 eetl. Olijfolie
1 Ui
1 Laurierblad
3 eieren
Peterselie
20 Zwarte Olijven
Peper en Zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Frietuurpan
Hapjespan

Bereidingswijze

Snij de aardappels in zo dun mogelijke patatjes en frituren.
Snij de uien en de prei in ringen.
Bak de uien en laurier in de olijfolie en als de ui begint te kleuren de prei toevoegen.
Alles bakken tot het begint te slinken.
Op smaak brengen met peper en zout.
Voeg nu de patat toe aan de hapjespan.
Als laatst zet de pan op een laag pitje en voeg de opgeklopte eieren toe aan de mix.
Nu alles rustig doorroeren ongeveer 30 seconde en het is klaar .
Opdienen met de gesneden peterselie en zwarte olijven.
Eventueel nog extra opsmaak brengen met peper en zout.

Bron

Sabor Intenso

Serveertip

Deze recept is ook te vervangen voor iets anders dan Prei.
Zoals bijvoorbeeld knakworst of kip noem maar op.
Je kunt je eigen draai eraan geven.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten