Zadenkoek

  • Europees, Tussendoortje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 12-03-2015
  • Zadenkoek

    Zadenkoek

    Zadenkoek

Tijdens een fietstocht werd ik getrakteerd op een drankje en een biologische muesli koek op een zonnig terras. Die koek was heerlijk van smaak, maar kon de muesli er niet in vinden en vond hem veel te hard om af te bijten. Wel was het een goede inspiratiebron voor mijn eigen variant. Een zadenkoek weliswaar, want er zit geen muesli in. Heerlijk voor bij de thee of onderweg. Wikkel er dan even een stukje bakpapier om tegen het plakken.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
150 gram omegamix zaden (te koop bij de natuurwinkel of G&W drogist)
3 eetlepels rijststroop
eventueel geraspte kokos en/of gehakte noten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kom
lepel
bakpapier
oven

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden C. Bedek de bakplaat met bakpapier.
Roer de rijststroop door de zadenmix.

Schep met een lepel een hoopje zadenmix op het bakpapier, druk het plat en in model. Zorg dat er geen gaten in vallen. Maak zo zes koeken. Bestrooi eventueel met geraspte kokos of druk er (gehakte) noten in.

Schuif de plaat 10 minuten in de oven en laat de koeken daarna afkoelen.
Hmmm, had ik er maar meer van gemaak.

Serveertip

Wikkel de koek in een stukje bakpapier tegen het plakken.

Laatste reacties

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 13-03-2015

beetje jammer dat omegamixzadenplantjes niet bestaan, maar wel een groet, Roger

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten