Gebakken kabeljauw op een romige witlofsaus Verrukkelijk!

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 10-03-2015
  • Gebakken kabeljauw op een romige witlofsaus Verrukkelijk!

    Gebakken kabeljauw op een romige witlofsaus Verrukkelijk!

    Gebakken kabeljauw op een romige witlofsaus Verrukkelijk!

Deze heerlijke maaltijd heb ik al vaak klaargemaakt, maar nog niet eerder op Smulweb gezet.
Ik heb een dergelijk recept eerder ergens gelezen, maar heb deze witlofsaus (met dat recept in ijn achterhoofd) zelf verzonnen.
De combinatie van de gebakken kabeljauw met de romige witlof is super lekker.
De witlofsaus wordt in de wok gemaakt en is snel klaar.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
4 struikjes witlof
20 gram boter
peper, zout
100 ml slagroom
2 theelepels milde mosterd
2 stukken kabeljauw (liefst kabeljauwhaasjes)
citroensap
2 eetlepels zonnebloemolie
10 gram boter
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 523,87 kcal
Koolhydraten 6,23 g
Eiwitten 30,03 g
Vetten 41,61 g
Benodigdheden
wok
koekenpan
plankje
mes

Bereidingswijze

Was de witlof. Snij de witlof in supersmalle reepjes.
Verhit de boter in de wok.
Bak de witlof op lage warmtebron al omscheppend beetgaar.
Voeg de slagroom toe en laat de room op hoge warmtebron inkoken.
Maak op smaak met peper, zout en mosterd.

Wrijf de kabeljauw in met citroensap en laat even intrekken.
Kruid de vis met peper en zout.
Verhit de olie in de koekenpan.
Bak de kabeljauw aan beide zijden bruin en niet te gaar. De vis moet sappig blijven!
Doe op het laatst het klontje boter in de pan.
Bedruip de vis nog een beetje met de olie en boter.

Serveertip

Heerlijk met aardappelpuree of gebakken aardappelen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 01-02-2021

Wat lekker Han, goed idee om een variatie aan te brengen. Zal ik ook eens doen! Dank je wel voor je uitgebreide en "lekkere" reactie. Groet, Petra

Han_Henderikse avatar
Han_Henderikse 29-01-2021

Deze keer een beetje aangepast: 1 stengel bleekselderie in fijne schijfjes mee gebakken 1eetlepel mosterd 1eetlepel gembersiroop 1theelepel Wordestershiresaus 1theelepel maggi (ipv bouillonblokje, da's teveel) en creme fraiche gebruikt Kabeljauw even door de bloem gehaald. Heerlijk! Met gebakken bourgondische krieltjes.

pwiggers avatar
pwiggers 09-03-2016

Dit is een hele lekkere combinatie vinden wij. Leuk om te horen dat ook jullie het zo lekker vonden Lenie.

helenici62 avatar
helenici62 08-03-2016

Bedankt voor dit heerlijke recept!! Ga het zeker vaker maken. We hebben genoten!! Groetjes Lenie

pwiggers avatar
pwiggers 03-03-2016

Wat leuk om te horen dat jullie er zo van gesmuld hebben marya. Dank je wel.

marya1 avatar
marya1 01-03-2016

hoi petra laat je even weten dat ik er van gesmuld hebt ,wat was dat heerlijk en ga ik zeker meer maken groetjes marya

pwiggers avatar
pwiggers 20-02-2016

Lijkt niet alleen heerlijk maar is ook heerlijk Marya. Bedankt voor het meenemen van het recept.

marya1 avatar
marya1 20-02-2016

lijkt mij heerlijk neem het mee groetjes marya

pwiggers avatar
pwiggers 18-02-2016

Dank je wel mobiel_1370160260. Echt leuk om te horen.

mobiel_1370160260 avatar
mobiel_1370160260 17-02-2016

Inderdaad verukkelijk! Deze houden we er in. Niets te veel gezegd. Gebruik heel vaak je recepten Petra maar om elke keer een bericht te sturen is ook zo wat. Bij deze je bent een Topkokkie! Gr Annelies

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten