Paasbrunch: Omelet met gerookte zalmsnippers
- Vis, Lunch/Brunch
- 0-10 min.
Ik was recepten aan het zoeken voor de paasbrunch, er is zoveel en wil elk jaar weer iets anders. Mijn oog viel hierop, niet de kip en het ei, maar wel de vis en het ei. Ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook super lekker! Als je straks een luxe paasbrunch wilt maken dan kom je hiermee heel goed voor de dag.
Ingrediënten 2 recipe.people
5 eieren maat M150 gr gerookte zalmsnippers (kopen bij de visboer)
Olijfolie
1 el creme fraiche
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout fijn
Paar stelen verse bieslook (lente ui kan ook prima)
Benodigdheden
Koekenpan met passende deksel, rvs schaalBereidingswijze
Haal de gerookte zalmsnippers uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Neem een RVS schaal, doe de eieren er in, voeg de creme fraiche toe, peper en zout en roer goed door elkaar. Neem een koekenpan met bijpassende deksel. Doe er olie in en giet er, goed verdeeld, het eiermengsel in. Laat enkele minuten op niet te hoog vuur bakken. Verdeel dan de gerookte zalmsnippers over de omelet. Was de bieslook of de lente ui en snipper heel fijn. Verdeel gelijkmatig over de omelet. Deksel op de pan en op laag vuur nog enkele minuten doorbakken tot hij mooi gaar en gestold is. Serveer op een mooi bord, deel door twee of klap dubbel en deel door twee.
Bron
Internet en iets aangepast
Serveertip
Lekker met groene tomatensalade en warm stokbrood.