Banaan met Afrikaanse kerriesaus

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-03-2015
  • Banaan met Afrikaanse kerriesaus

    Banaan met Afrikaanse kerriesaus

    Banaan met Afrikaanse kerriesaus

De Afrikaanse keuken is de keuken van het Afrikaanse continent, vaak wordt hierbij ook de keuken van het Midden-Oosten gerekend.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gram basmati rijst
4 bananen
300 gram doperwten
125 ml crème fraîche
150 ml melk
100 gram ongezouten pinda's
1 eetlepel geschaafde amandelen
50 gram rozijnen
2 teentjes knoflook
1 rode chilipeper
Kruiden
1 theelepel kurkuma
2 eetlepels kerrie
sap van een halve limoen
1 eetlepel suiker
2 laurierbladeren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking

Bak gedurende 5 minuten de doperwtjes gaar in een klein koekenpan

Verwijder de zaadlijst uit de chilipeper
Hak de knoflook en chilipeper fijn en fruit deze in een kookpan

Voeg de kurkuma, rozijnen, kerrie en suiker toe en roer 1 minuut
Voeg de melk, laurierbladeren, sap van de limoen en crème fraîche toe
Meng alles goed en breng het geheel aan de kook


Snij de bananen in schijfjes van 0,5 cm dik
Voeg deze samen met de pinda's en amandelschilfers toe aan de kerriesaus

Bron

Met dank aan wessalicious.com door Wesley Fabry

Serveertip

Serveer het geheel warm samen met de rijst en doperwtjes

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten