C Maissoep

  • Internationaal, Soep
  • 30-60 min.
  • C Maissoep

    C Maissoep

    C Maissoep

Een heerlijke, gezonde maissoep. Altijd weer lekker om als vooraf, hoofdgerecht, of gerechtje bij een buffet neer te zetten. 
Ook heel lekker om aan te vullen met een gemengde salade en/of brood.

Altijd weer een succes als dit op tafel komt. 

Natuurlijk kan het ook vegetarisch gemaakt worden, als er gebruik gemaakt wordt van groentebouillon.

Het recept is voor ruim 8 personen. Zelf maak ik altijd deze hoeveelheid, zodat we er nog een keer op een druk moment van kunnen eten. Het kan ook eenvoudig ingevroren worden indien gewenst. 
Ook heerllijk om met een restje een saus voor bij rijst en kip te maken, door kipfilet aan te bakken met peper, zout en kerrie en/of garam masala. Daarna de 'soep' als saus toevoegen en evt. iets binden. Heerlijk om hier nog broccoli door te doen.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 el. boter
2 (biologische) kippebouten
1 ui
2 stengels bleekselderij
1 laurierblad (een grote, neem anders 2 kleinere)
1 theelepel kurkuma
peper en zout
4 liter water
1 theelepel mosterzaad
1 theelepel peperkorrels
1 foelie
1 courgette
6 maiskolven (of 2 blikken)
evt. groentebouillon en extra peper om op smaak te brengen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Thee-ei
staafmixer

Bereidingswijze

Schil de ui, maar laat hem wel heel. Was de 2 stengels bleekselderij en snij deze doormidden.
Doe de boter in de pan en en zet het vuur op matig onder de pan. Voeg de kippenbouten toe. Beweeg de kip even door de pan. Voeg dan de ui, bleekselderij, het laurierblad en de kurkuma toe. Voeg naar smaak peper en zout toe. Na afloop kan er altijd nog wat meer bij.
Bak dit alles even kort aan.
Voeg dan het water toe.
Doe nu de mosterdzaadjes, peperkorrels en foelie in het thee-ei en leg dit bij in het water.
Laat ongeveer een kwartiertje zachtjes koken. Snij in de tussentijd de courgette in kleine blokjes en voeg deze nu toe. Laat nog zeker 20 minuten koken en voeg dan ook de mais toe. (Wanneer mais uit blik gebruikt wordt, kan een klein deel apart gehouden worden, om na het pureren toe te voegen.)
Kook nu tot de kip en de mais heerlijk gaar zijn.
Haal nu de kip en de mais uit de bouillon en ook het thee-ei en het laurierblad.
Haal de mais van de maiskolven en doe (op 1 maiskolf na - dit bewaar je voor na het pureren) de mais terug in de pan.
Neem nu de staafmixer en pureer de soep glad.
Voeg na het pureren de 'bewaarde' mais toe.
Maak nu de kippebouten klein. De stukjes kip kunnen weer bij de soep.
Laat de soep nu nog een minuut of tien staan. (Het vuur mag er best onder uit. De soep blijft warm genoeg.)

Heerlijk met een gemengde salade met een wat zuurdere dressing en/of een (meergranen) stokbrood.

Eet smakelijk.

Een tip om het vel ook te kunnen gebruiken, is om deze op een ovenvaste schaal te leggen en een minuut of 10 tot 20 onder de gril te leggen - zo wordt het vel heerlijk knapperig en kan bijvoorbeeld bij de soep of een salade gegeven worden. Er komt nog heel veel vet uit het vel. Leg het vel vanuit de gril op een keukenpapier en laat nog even goed drogen. Daarna iets zout toe voegen en met de vingers in kleinere stukjes scheuren.)

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mobiel_1375253334 avatar
mobiel_1375253334

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten