Royal Iced Room Taart

 • Nederlands, Banket
 • 60-120 min.
 • Geplaatst op 08-03-2015
 • Royal Iced Room Taart

  Royal Iced Room Taart

  Royal Iced Room Taart

 • Royal Iced Room Taart

  Royal Iced Room Taart

  Royal Iced Room Taart

 • Royal Iced Room Taart

  Royal Iced Room Taart

  Royal Iced Room Taart

 • Royal Iced Room Taart

  Royal Iced Room Taart

  Royal Iced Room Taart

 • Royal Iced Room Taart

  Royal Iced Room Taart

  Royal Iced Room Taart

 • Royal Iced Room Taart

  Royal Iced Room Taart

  Royal Iced Room Taart

 • Royal Iced Room Taart

  Royal Iced Room Taart

  Royal Iced Room Taart

Een combinatie van andere recepten in een nieuw jasje, voor een heerlijke taart, bijvoorbeeld voor verjaardagen, feestdagen en zomaar als lekker tussendoortje.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Taart
250 gram bloem
250 gram suiker
250 gram roomboter
3 eieren
30ml melk
1 zakje vanillesuiker
7,5/8 gram bakpoeder
mespunt zout
Bakkersroom:
bijvoorbeeld pakje (Heel holland bakt) bakkersroom-poeder + 330 ml melk
Royal Icing:
2x eiwit
200/250 gram poedersuiker (gezeefd)
evt vanille druppels voor smaak en kleurstof voor kleur
Willekeurige decoratie:
Bijvoorbeeld: Witte chocolade schilfers, aardbeien chocolade schilfers, karamel schilfers
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Handmixer - Keukenmixer met garde(s)
Hetelucht oven
Taart spring-vorm 26cm
maatbeker
Taart-snijder of glad scherp mes (voor horizontaal doorsnijden van de taart)
schaal voor de icing
Hand Garde

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 graden in de hetelucht stand.

Om te beginnnen, maak je het beslag voor de taart. Dit is in principe een standaard cake-beslag.
mix 250 gram bloem, suiker en roomboter, samen met 3 eieren, 30ml melk, zout, 1 zakje vanille suiker en 7 a 8 gram bakpoeder met de keukenmachine (met gardes) en mix het tot een mooi glad beslag.

Bekleed de taartvorm aan de bodem met bakpapier (voor makkelijker kunnen losmaken van de taartvorm) en vet de taartvorm in met boter of bijv (Dr Oetker) bak-spray.
Giet dan het beslag in de taartvorm en zet deze in het midden van de oven, die inmiddels warm moet zijn op 150 graden. Het bakken van de taart duurt ongeveer 45 tot 55 minuten. Gebruik een tandenstokertje of sateprikker om te controleren of de taart klaar is, zodra de prikker schoon en droog uit de taart komt is hij klaar.

Haal de taart uit de oven, snij de randen voorzichtig los van de taartvorm en maak de springvorm los. Laat de rand wel om de taart heen zitten en laat deze minimaal 1 uur rustig afkoelen.

Bakkers-room:
De bakkers room maken volgens de werkwijze van het pakje of van eigen kennis, ikzelf heb een pakje gebruikt van "Heel holland bakt" Met dit zakje, meet je 100gram poeder af in een mix-schaal en voegt hier 330 ml melk aan toe. Mix dit met een handmixer of keukenmachine met gardes in 3 a 5 tot een mooi glad geel mengsel. Dek de mix-schaal af met keukenfolie en zet het in de koelkast tot je het weer nodig hebt om rustig in te dikken.

Royal icing:
Pak een nieuwe mix-schaal en doe hier 2x het eiwit in (medium ei) en klop dit met de handgarde tot een mooi wit luchtig mengsel, klop het niet helemaal stijf. Voeg nu geleidelijk de poedersuiker aan toe terwijl je blijft kloppen. Blijf net zo lang poedersuiker toevoegen en kloppen tot je een mooi glad en stevig glazuur hebt. Voeg eventueel nu een smaakmaker (bijv vanille extract) en kleurstof toe en klop het nogmaals goed door. Laat dit even rusten (BUITEN de koelkast)

Haal nu de ring volledig van de springvorm van de taart en snijd deze horizontaal door het midden. Gebruik hiervoor een glad scherp mes of een speciale taart-snijder.
Leg de bovenste helft voorzichtig aan de kant (op een bord of stuk bakpapier). Haal de bakkersroom uit de koelkast en verdeel dit met een lepel over de bodem. Zodra je de bodem volledig en gelijkmatig hebt bedekt, leg de bovenkant weer terug op de taart en druk voorzichtig een beetje aan tot aan de randen net een beetje room uitsteekt.

Pak een doekje of lepel en haal de bakkersroom die uitsteekt, voorzichtig weg zodat je een mooi strakke doorlopende lijn hebt van de taart.
Giet nu de Royal Icing over de taart en verdeel dit mooi over de taart, je kan enkel de bovenkant bedekken, aan de zijkanten mooie "druipers" laten lopen, of de volledige taart met het glazuur bedekken.

Decoreer nu de taart met de choco en karamel schilfers of met een andere decoraties en werk het netjes af. Je kan de taart direct opdienen of even in de koelkast zetten om het glazuur te laten uitharden.

Serveertip

Serveer de taart op een mooie taartschaal. Je kan het glazuur aanpassen op de gelegenheid door bijvoorbeeld oranje kleurstof te gebruiken bij Koningsdag enz enz

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten