Gebraden kippendijen met zoetzure uien

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Gebraden kippendijen met zoetzure uien

    Gebraden kippendijen met zoetzure uien

    Gebraden kippendijen met zoetzure uien

De dijen van een kip zijn heerlijk zacht en sappig. Laat deze traktatie, aangevuld met zoetzure uien, daarom niet aan je voorbijgaan. Weer eens wat anders na al die zware winterkost. Een gemakkelijk recept en met een uurtje klaar!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500 g kippendijen zonder been
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 tl grof zeezout
0.5 tl versgemalen zwarte peper
1 zoete ui, gesnipperd
250 ml droge witte wijn
1 laurierblad
1 kaneelstokje
1 el honing
2 el boter
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 598,93 kcal
Koolhydraten 14,54 g
Eiwitten 51,20 g
Vetten 28,16 g
Benodigdheden
Pan, bakplaat of braadslede

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225 °C. Dep de kip droog met keukenpapier en meng met de knoflook, het zout en de peper. Doe de ui met de wijn, het laurierblad, kaneelstokje en een snuf zout in pan en breng aan de kook. Laat 15 tot 20 minuten inkoken tot de meeste vloeistof is verdwenen. Roer de honing en de boter erdoor. Lepel het mengsel over de kip en zorg dat alles goed bedekt is. Doe de dijen, de uienmix en alle sappen op een met folie of bakpapier beklede bakplaat. Bak 25 minuten tot de kip doorbakken is en de uien boterzacht en gekaramelliseerd zijn. Echt heel erg lekker.

Bron

Kookboek 50 tinten kip (iets aangepast)

Serveertip

Gaat lekker samen met gebakken aardappeltjes, frietjes en lente salade.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar
Fressnapf

Doorsturen

Home Recepten