Gebraden kippendijen met zoetzure uien

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-03-2015
  • Gebraden kippendijen met zoetzure uien

    Gebraden kippendijen met zoetzure uien

    Gebraden kippendijen met zoetzure uien

De dijen van een kip zijn heerlijk zacht en sappig. Laat deze traktatie, aangevuld met zoetzure uien, daarom niet aan je voorbijgaan. Weer eens wat anders na al die zware winterkost. Een gemakkelijk recept en met een uurtje klaar!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500 g kippendijen zonder been
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 tl grof zeezout
0.5 tl versgemalen zwarte peper
1 zoete ui, gesnipperd
250 ml droge witte wijn
1 laurierblad
1 kaneelstokje
1 el honing
2 el boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, bakplaat of braadslede

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225 °C. Dep de kip droog met keukenpapier en meng met de knoflook, het zout en de peper. Doe de ui met de wijn, het laurierblad, kaneelstokje en een snuf zout in pan en breng aan de kook. Laat 15 tot 20 minuten inkoken tot de meeste vloeistof is verdwenen. Roer de honing en de boter erdoor. Lepel het mengsel over de kip en zorg dat alles goed bedekt is. Doe de dijen, de uienmix en alle sappen op een met folie of bakpapier beklede bakplaat. Bak 25 minuten tot de kip doorbakken is en de uien boterzacht en gekaramelliseerd zijn. Echt heel erg lekker.

Bron

Kookboek 50 tinten kip (iets aangepast)

Serveertip

Gaat lekker samen met gebakken aardappeltjes, frietjes en lente salade.

Laatste reacties

ashoff1 avatar
ashoff1 30-07-2015

Ga het ook proberen, bedankt!

evdk avatar
evdk 21-03-2015

ik heb een hete lucht oven... ben begonnen met 200graden... na 15 min op 180 gezet... super zacht en gaar..

evdk avatar
evdk 21-03-2015

wat is dit een lekker recept!!!! met 2 uien nog lekkerder! gaat hier vaak op tafel komen...

marleeneetmee avatar
marleeneetmee 20-03-2015

Ik heb hem gemaakt en het was heerlijk. Een keer iets anders, echt een top receptje

berendg avatar
berendg 15-03-2015

Het was weer lekkerrrrr!

marleeneetmee avatar
marleeneetmee 15-03-2015

Kan ik ipv een kaneelstokje ook kaneelpoeder gebruiken? Hoeveel moet ik er dan denk je in doen? Het recept lijkt me erg lekker.

berendg avatar
berendg 13-03-2015

vandaag gemaakt en het was heerlijk denk dat ik het zondag weer maak

berendg avatar
berendg 11-03-2015

nemen we mee ben erg benieuwd naar de smaak maar die zal wel goed wezen groetjes Berend

adeline43 avatar
adeline43 09-03-2015

Lijkt mij heerlijk, neem het recept mee! Alex, bedankt. Groetjes, Adealine

hermien_kg avatar
hermien_kg 08-03-2015

Ziet er heerlijk uit. Dat wil ik proberen. Groetjes, Hermien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten