1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Gebraden kippendijen met zoetzure uien

Gebraden kippendijen met zoetzure uien

Door: Fressnapf

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-03-2015

Ingrediënten 2 personen


500 g kippendijen zonder been
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 tl grof zeezout
0.5 tl versgemalen zwarte peper
1 zoete ui, gesnipperd
250 ml droge witte wijn
1 laurierblad
1 kaneelstokje
1 el honing
2 el boter


Verder heb je nodig


Pan, bakplaat of braadslede

Gebraden kippendijen met zoetzure uien
Gebraden kippendijen met zoetzure uien

De dijen van een kip zijn heerlijk zacht en sappig. Laat deze traktatie, aangevuld met zoetzure uien, daarom niet aan je voorbijgaan. Weer eens wat anders na al die zware winterkost. Een gemakkelijk recept en met een uurtje klaar!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225 °C. Dep de kip droog met keukenpapier en meng met de knoflook, het zout en de peper. Doe de ui met de wijn, het laurierblad, kaneelstokje en een snuf zout in pan en breng aan de kook. Laat 15 tot 20 minuten inkoken tot de meeste vloeistof is verdwenen. Roer de honing en de boter erdoor. Lepel het mengsel over de kip en zorg dat alles goed bedekt is. Doe de dijen, de uienmix en alle sappen op een met folie of bakpapier beklede bakplaat. Bak 25 minuten tot de kip doorbakken is en de uien boterzacht en gekaramelliseerd zijn. Echt heel erg lekker.

Serveertip

Gaat lekker samen met gebakken aardappeltjes, frietjes en lente salade.

Bron

Kookboek 50 tinten kip (iets aangepast)



Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top