Pasen iets anders dan gourmet
- Europees, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Lammetjes in de wei , zonnetje op je bol, groen & fris.
combinatie van recepten, aangepast aan mijn eigen smaak, maar ik wordt hier wel vrolijk van
Ingrediënten 4 recipe.people
500 g groene asperges25 g boter
1 ei
8 plakjes bladerdeeg, ontdooid
100 g geraspte jonge kaas
2 el peterselie, fijngesneden
1 doosje Maggi Saus voor Asperges
3 el. Olijfolie
100 gram verse bieslook
100 gram verse peterselie
1 el. Bruine suiker
sap van 1 limoen.
12 lamskotelet
500 gr. Aardappelpuree ( stevig )
100 gr. Bieslook
1el. Heksenkaas
bloem
ei
panko
Benodigdheden
Grillpanstaafmixxer
frituurpan
Bereidingswijze
Snij de houtige uiteinden van de asperges.
Kook de asperges in ruim kokend water met wat zout in + /- 9 minuten beetgaar.
Bereid de Saus met de boter volgens de aanwijzingen.
Roer dan met de pan van het vuur af het ei erdoor.
Maak op een ingevette bakplaat van het deeg 4 rechthoeken: leg steeds 2 plakjes deeg aan elkaar met een overlap van 1 cm. Vouw van de rechthoeken de randen 1 cm naar binnen. Strijk de saus erover uit en leg de asperges erin.
Strooi de kaas en peterselie erover. Bak de pakketjes in een voorverwarmde oven op 200 °C in 30 minuten mooi bruin.
meng alle ingrediënten met een staaf mixer tot een mooie marinade, marineer de lam,s koteletten minimaal 4 uur ,
grill 3 a 4 min.
roer de bieslook , heksen kaas en aardappel purree door elkaar, en maak er mooie kroketjes van
frituur op 160 graden 4 a 5 min.