Wraps met Caesar salade

  • Amerikaans, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Wraps met Caesar salade

    Wraps met Caesar salade

    Wraps met Caesar salade

  • Wraps met Caesar salade

    Wraps met Caesar salade

    Wraps met Caesar salade

  • Wraps met Caesar salade

    Wraps met Caesar salade

    Wraps met Caesar salade

  • Wraps met Caesar salade

    Wraps met Caesar salade

    Wraps met Caesar salade

  • Wraps met Caesar salade

    Wraps met Caesar salade

    Wraps met Caesar salade

Dat ik dol ben op wraps dat mag wel duidelijk zijn. Ze zijn ook een dankbaar ingrediënt om mee te werken.
Deze keer heb ik een vulling gemaakt van Caesar salade.  Ik heb de vulling samengesteld zoals ik die zelf het lekkerste vind. Ik heb de hoeveelheden gebruikt voor 4 personen, dus kies zelf of je 4 grote of 8 kleine wraps neemt.
En misschien ook nog leuk om te weten is dat de uitvinder van de Caesar salade, dhr. Caesar Cardini, de salade naar zichzelf vernoemde en dat de naam dus niets met Julius Caesar te maken heeft.

TIP: De salade zelf  is natuurlijk ook erg lekker zonder de wraps. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 4 grote wraps (of 8 kleine)
- 400 gram kalkoen- of kipfilet
- 1 kippenbouillon blok
- 4 eieren (gekookt naar gewenste hardheid)
- 100 gram bacon
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 2 sneetjes bruin of witbrood naar eigen smaak
- 2 kropjes little Gem (of 200 gram andere sla)
Voor de dressing:
- 4 el mayonaise
- 1 el citroensap
- 1 klein teentje knoflook
- 20 gram ansjovis
- peper (zout hoeft niet want dat zit al genoeg in de ansjovis)
- 1 tl Dijon mosterd
- 1 tl Worcestersaus
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding:
- Kook de kalkoenfilet ongeveer 10-15 minuten in water waarin een kippenbouillontablet is toegevoegd. Laat uitlekken en afkoelen.
- Kook de eieren (naar gewenste hardheid, zet ze eventjes in koud water en pel ze.
- Rasp de kaas.
- Bak de bacon krokant en laat deze uitlekken op keukenrol.
- Snij het brood in dobbelsteentjes en bak deze in een pan mooi krokant en bruin.
- Was en droog de sla.
- Snijd alle overige ingrediënten in klein stukjes.

Maak de dressing:
- Hak de knoflook en snij de ansjovis fijn, meng dit met alle andere ingrediënten tot een mooie gladde dressing. Maak op smaak met versgemalen zwarte peper.

Bereiding:
- Meng alles in een grote salade kom goed doorelkaar. Gebruik niet alle dressing in een keer maar doe er beetje bij beetje bij totdat je zelf tevreden bent. Zonodig tussendoor even proeven.
- Maak de wraps eventjes een beetje warm zodat ze niet zo snel scheuren.
- Doe in elke wrap een flinke schep van de sla, rol ze op en snij ze doormidden.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse

Doorsturen

Home Recepten