Kip met een romige blauwe kaassaus
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Vandaag een smaakvolle maaltjd gemaakt die ik met jullie wil delen.
Verassend lekker vonden wij alle hier thuis .
Makkelijk met de juiste ingredienten.Dus gewoon proberen zou ik zeggen !
Ingrediënten 4 personen
* 4 ons kipfilet* 100 gram bacon reepjes
* tagliatelle
* 250 gram champignons
* 300 gram blauwe schimmelkaas (had de Deense van Aldi kan ook Gorgonzola )
* 1 flinke ui
* 1 laurierblaadje
* Paprikapoeder
* Peper
* 1 eetlepel Thijm
* groot bekertje creme fraice
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 791,82 kcal |
Koolhydraten | 57,69 g |
Eiwitten | 55,46 g |
Vetten | 36,73 g |
Bereidingswijze
Uien fijn snijden
champignons snijden
Tagiatella koken
Kipfilet lekker bruin bakken in olie en spekjes toevoegen als deze wat aangebakken zijn de
Ui en champignons toevoegen deze even mee laten kleuren hierna voeg je de paprika poeder en de thijm toe en het laurierblad,daarna zoveel heet water dat het vlees net onder staat .Dit laat je een half uurtje lekker zachtjes inkoken .Dan haal je het laurierblaadje eruit en voeg je de schimmelkaas toe en de creme fraice deze maken van de saus een romig geheel .De saus wat binden met allesbinder .
Bron
Beetje van internet en van mezelf
Serveertip
Lekker met een frisse salade en glas witte wijn.